Examen

IJsbereider

Voor wie Voor degenen die op een professionele wijze betrokken zijn bij het proces van ijsbereiden. De IJsbereider is in staat om recepturen te berekenen en heeft aangetoond op de meest hygiënische wijze ijs en aanverwante producten te kunnen bereiden
Toelatingseisen Geen
Inhoud Het examen bestaat uit twee theorievakken, te weten Vaktheorie en Receptuurberekening en een praktisch deel.
Bij Vaktheorie krijgt u vragen over zeer uiteenlopende zaken, zoals samenstelling/ingrediënten van ijs, ijsbereiding en hygiëne. Het praktisch deel omvat een aantal opdracht waarbij praktische vaardigheden worden getoetst, zoals ijsbereiden en serveren en het beoordelen.
Deze examens worden uitsluitend georganiseerd in overleg met het IJscentrum.
Kandidaten die geen opleiding volgen maar wel examen willen doen, kunnen zich ook aanmelden. Zij worden dan bij een opleidingsgroep ingedeeld en ontvangen tijdig bericht wanneer de examens gehouden worden.
Let op! Indien zich geen opleidingsgroepen aanmelden, wordt het examen niet georganiseerd.
Waar en wanneer Het examen wordt afgenomen bij het IJscentrum.

Voor informatie over examendata, kunt u contact opnemen met het IJscentrum.

Prijs De prijzen voor de examenonderdelen zijn:

§   Praktijk en theorie-examen gezamenlijk       €  235,- excl. BTW

§   Alleen het praktijkexamen                           €  195,- excl. BTW

§   Alleen het theorie-examen                           €    65,- excl. BTW

Inwisselen van certificaten Indien u in het bezit bent van de 2 certificaten, dan kunt u het diploma IJsbereider aanvragen. U kunt dit doen door de originele certificaten (voorzien van handtekening) te sturen aan het IJscentrum t.a.v. examencommissie IJsexamens. Gaarne in de linkerbovenhoek van de envelop vermelden: “Inwisseling”.
Afsluiting Diploma IJsbereider.

U bent geslaagd voor het examen indien u voor zowel het theorie-examen (twee vakken) als het praktijkexamen ten minste het cijfer 6 heeft behaald.
Indien u alleen slaagt voor het theorie-examen dan ontvangt u het

Theoriecertificaat  IJsbereider. Indien u alleen slaagt voor het praktijkexamen, dan ontvangt u het Praktijkcertificaat IJsbereider.

Herexeamen Indien u voor één van de examenonderdelen een cijfer lager dan een 6 hebt behaald, kunt u tot 1 jaar na de eerste examendatum herkansen voor het onderdeel waarvoor u bent afgewezen. Na dat jaar dient u het gehele examen opnieuw te doen wilt u voor een diploma in aanmerking komen

U kunt zich weer aanmelden met het inschrijfformulier tegen de geldende kosten.

Meer informatie en inschrijven Adres           : Industrieweg 14 – 3133 EE – Vlaardingen

Telefoon       : 06-22939950

Website        : www.lentiz.nl