Wil jij leren hoe je echt ambachtelijk ijs maakt? Jezelf onderscheiden door het draaien van eigen ijsrecepturen? De cursus IJsbereider van het IJscentrum is met name gericht op de praktijksituatie van het ambachtelijk ijsbedrijf. Tijdens de theorie wordt de basis gelegd van de grondstoffenkennis en receptuurberekenen. Ook samenwerking is een belangrijk aspect. Daarom wordt tijdens de praktijk voor een belangrijk deel in teams gewerkt en geëvalueerd.

 

Doel

Aan het eind van deze cursus kunnen de cursisten met verschillende type machines werken en zelfstandig ijs maken. Daarnaast hebben ze basiskennis van grondstoffen, receptuurberekenen, hygiëne, wetgeving, onderhoud en werking van de apparatuur. Tevens hebben zij een ondergrond om het ijs op de juiste wijze te presenteren.

 

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden wil leren.

 

Vooropleiding

Voor deze cursus is geen vooropleiding vereist. Enige affiniteit met voedselbereiding is gewenst.

 

Duur

De cursus wordt in één week aangeboden verdeeld over 5 dagen.

 

Inhoud van de cursus

 

De cursus is thematisch opgebouwd. Elke dag heeft een eigen thema en wordt verzorgd door een vakspecialist.

Dag 1 Het proces van ijsbereiden, kennismaken met de apparatuur en de hygiëne-eisen volgens de hygiënecode
Dag 2 Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende melkproducten.
Dag 4 Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende suikers en bindmiddelen
Dag 3 Proefondervindelijk vruchtenijs bereiden.Er wordt gewerkt met vers fruit, diepvries fruit en purees. U gaat uw eigen roomijsrecept ontwikkelen en berekenen.
Dag 5 Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende. percentages droge stof. Het verwerken van variegati. Evaluatie van het roomijs dat wordt gedraaid naar eigen recept

Waar en wanneer

De cursus wordt verzorgd door het IJscentrum, gevestigd in Vlaardingen. Cursusdata staan vermeld op het cursus overzicht.

 

Prijs van de cursus

Deze vijfdaagse cursus kost  € 1095,- inclusief cursusmateriaal, lunch en koffie/thee.

 

Eindniveau van de cursus

Na het volgen van deze cursus bent u goed voorbereid en kunt u deelnemen aan het  examen IJsbereider. Voor het examen dient u zich apart op te geven. Examendata vindt u op onze website www.ijscentrum.nl

 

Meer informatie en inschrijven

Wil je je inschrijven voor deelname? Vul dan het inschrijf formulier in. Wil je meer informatie, zie dan onderstaande contactgegevens:

Adres: Industrieweg 14 – 3133 EE – Vlaardingen.
Telefoon: 06-22939950
E-mail: info@ambachtelijkijscentrum.nl
Website: www.ijscentrum.nl