Vol passie

ZETTEN WE KOERS
Teun Loonen_introductie tijdens ALV

Teun Loonen
Voorzitter

 

Toos Houwers vierkant

Toos Houwers – Houwers Groep
Bestuurslid – Partner

Zelf ben ik werkzaam bij de Houwers Groep B.V., als directeur
Met voedselveiligheid neem je geen risico, ijs is een kwetsbaar product. Door voorsprong in kennis beloven wij onze klanten optimale ondersteuning in het borgen van de voedselveiligheid.

Mijn focuspunten binnen bestuur:
Een warm hart voor de ambachtelijke ijsbereider en de ijsbranche, daarom vanaf het begin betrokken bij de vereniging en het ijscentrum.
Vooral achter de coulissen stuwende kracht bij diverse projecten en ter ondersteuning van de voorzitter.
Ben voor alle leden bereikbaar, een verbinder, met steeds het verenigingsbelang voor ogen.

Martin van Rossum

Martin van Rossum – Valmar Benelux
Penningmeester – Partner

Ik ben geboren op 11 december 1971 in de gemeente Vleuten-De Meern. Ik ben in Utrecht naar het Sint Bonifaciuscollege gegaan en heb daar in 1990 mijn VWO diploma behaald. Vervolgens ben ik gaan studeren.

In de eerste jaren van mijn VWO leek het mij leuk om water- en wegenbouwkundig ingenieur te worden, maar ik kwam er achter dat ik meer naar de ondernemerskant wilde. Daarom ben ik bedrijfskunde gaan studeren aan de Erasmus Universiteit. Daarna ben ik in mei 1996 in het bedrijf van mijn ouders gaan werken. Na enige tijd ben ik begonnen met de overname van dit bedrijf genaamd Woertman Nederland. In 2003 heb ik een bedrijf overgenomen dat actief was in de branche van de ambachtelijke ijssalon: Valmar Benelux.

Dennis Lemmen

Dennis Lemmen – Jo’s IJssalon
Bestuurslid – Afgevaardigde van IJsbereiders

Mijn naam is Dennis Lemmen, ik ben 30 jaar oud en heb in het Limburgse Reuver sinds 2006 een schitterende ijssalon samen met mijn vader.

Als bestuurslid van het Ambachtelijk IJscentrum wil ik me gaan inzetten voor iedereen in de ijsbranche en ga ik mezelf storten op de IJsVak-Wedstrijden. Ik heb meerdere ideeën met verschillende mensen besproken en ik wil graag kijken hoe dit in te passen om zo een nog mooiere wedstrijd neer te kunnen zetten.

HISTORISCH AMBACHTELIJK IJSCENTRUM

Het Ambachtelijk IJscentrum is in 1999 opgericht en kent een rijke historie. De vereniging komt voort uit twee verschillende organisaties, namelijk het IJscentrum en VECOIJS.

Het IJscentrum
Het IJscentrum is opgericht door mensen uit de ijsbranche, leveranciers en Koninklijke Horeca Nederland, met als doel een landelijk opleidingsinstituut voor de ijsbranche te realiseren. In de loop der jaren is het toenmalige IJscentrum uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse ijsbranche op het gebied van opleiden en kennis van ambachtelijk ijs en ijssalons.

VECOIJS
VECOIJS was van oorsprong een inkoopvereniging voor ijsbereiders. Deze vereniging had zich ten doel gesteld om de ambachtelijk ijsbereiders in Nederland te vertegenwoordigen en had zich toegelegd op de verspreiding van kennis en het behalen van financieel voordeel.

Heden is het IJscentrum samen gegaan met VECOIJS, hiermee was de branche vereniging de ‘Vereniging voor Ambachtelijk IJsbereiders’ (VAIJ) geboren. Door de oprichting van een branchevereniging kon het ingezamelde geld vanuit de HBA (Hoofd Bedrijfschap Ambachten) worden ingezet voor de promotie van de branche.

In 2016 is de naam van de vereniging veranderd in ‘Ambachtelijk IJscentrum’ en heeft het bestuur van de vereniging zich toegelegd op de volgende vier onderdelen; Kenniscentrum, Netwerkevents, Wedstrijden en de Verenigde Ondernemers Club (VOC).

SPONSOREN VERENIGING
IJscentrum

Secretariaat Ambachtelijk IJscentrum
Jeruzalemweg 2, 6222NG, Maastricht
info@ijscentrum.nlwww.ambachtelijkijscentrum.nl

 

IJscentrum Kenniscentrum
Industrieweg 14 – 3133 EE – Vlaardingen.
Telefoon: 088-3382283
communicatie@ijscentrum.nl
www.ijscentrum.nl

 

 

Ambachtelijk IJscentrum
Volg ons op Facebook!

 

2017 Ambachtelijk IJscentrum - All Rights Reserved.