De training IJs(s)maken vanuit de basis is een praktische training van 1 dag met als doel IJsbereiders kennis te laten maken met de mogelijkheden om van verse en rauwe producten ijs te bereiden. Door zelf samenstellingen te maken voor pasta’s, sauzen, variëgati en infusies haal je meer uit het ambacht en onderscheid je je van de concurrentie. Daarnaast is het mogelijk om de smaak naar eigen wens aan te passen. De cursus heeft een grotendeels praktische benadering met de toevoeging van de bijbehorende theorie.

De opzet

Deze cursus wordt opgedeeld in vier thema’s:

  1. Warme en koude Infusies
  2. Sauzen en toppings
  3. Variëgato
  4. Gebruik van basis ingrediënten om een ijscompositie op smaak te brengen zonder fabrieksmatig geproduceerde pasta’s

 

Voor wie

De cursus is bedoeld voor iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden beheerst en zich verder wil verdiepen in het verwerken van basis ingrediënten als smaakcomponent in ambachtelijk ijs.

 

Waar en wanneer

De cursus wordt verzorgd door het IJscentrum, gevestigd in Vlaardingen. Cursusdata staan vermeld op het cursus overzicht.

 

Prijs van de cursus

De cursusprijs bedraagt €235,- inclusief lesmateriaal en recepturen.

 

Meer informatie & inschrijvingen

Wil je graag meer informatie over de cursus? Stuur dan een mail naar info@ambachtelijkijscentrum.nl of bel 06-22939950. Wil je je inschrijven voor deelname? Vul dan het inschrijfformulier in en stuur deze naar info@ambachtelijkijscentrum.nl. De cursuslocatie is Industrieweg 14 – 3133 EE – Vlaardingen