Vereniging Ambachtelijke IJsbereiders

De branchevereniging voor ambachtelijk ijsbereiders

De Vereniging Ambachtelijke IJsbereiders is de branchevereniging voor ambachtelijk ijsbereiders en verkopers van ambachtelijk ijs. Op deze website vind je alle informatie over de activiteiten van de vereniging Ambachtelijke IJsbereides, waaronder het IJscentrum, Communicatie & Events, Vakwedstrijden en de Verenigde Ondernemers Clubs. Daarnaast kun je hier meer lezen over de doelstellingen van de vereniging en de voordelen van een lidmaatschap.

De vereniging Ambachtelijke IJsbereiders stelt twee doelen centraal. Professionalisering van de branche en de promotie van ambachtelijk bereid schepijs. Binnen de vereniging zetten ondernemers en professionals elk hun eigen kwaliteiten in.

Dat resulteert in vier takken: het IJscentrumCommunicatie & EventsVakwedstrijden en de Verenigde Ondernemers Clubs. Op die manier houden we focus op dat wat het belangrijkste is. En dat is: het niveau van ambachtelijk ijs in Nederland waarborgen.

Doe mee

Door de ambachtelijk ijsbereider van de juiste kennis, kunde en vaardigheden te voorzien, dragen wij bij aan professionalisering van de ambachtelijke ijssector. Dit doen wij op meerdere manieren.

  • Met het IJscentrum verzorgen we workshops, cursussen en opleidingen. Van de basis tot SVH Meesterijsbereider. Kom eens langs in de Food Innovation Academy in Vlaardingen!
  • De Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding is een uitgave van de Vereniging Ambachtelijke IJsbereiders. Een must-have in elke ijssalon.
  • Een speciale commissie organiseert vakwedstrijden. Niet alleen een goede manier om te zien waar je staat als ijsbereider, maar ook dé gelegenheid om jezelf uit te dagen. En om je vak uit te dragen!
  • Wij organiseren bijvoorbeeld evenementen waar ondernemers op de hoogte blijven van ontwikkelingen. Onder andere op het gebied van wetgeving. Daarnaast geven wij onze leden graag een kijkje in de keuken op inspirerende locaties. Uiteraard bieden onze events dé gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen.
  • Sluit je aan bij een Verenigde Ondernemers Club (VOC) en leg je samen met collega’s de boeken open op tafel. Door kennis en (financiële) informatie uit te wisselen, werk je aan de verbetering van je eigen onderneming.
keyboard_arrow_up