Vereniging Ambachtelijke IJsbereiders

De branchevereniging voor ambachtelijk ijsbereiders

De Vereniging Ambachtelijke IJsbereiders is de branchevereniging voor ambachtelijk ijsbereiders en verkopers van ambachtelijk ijs. Op deze website vind je alle informatie over de activiteiten van de vereniging Ambachtelijke IJsbereides, waaronder het IJscentrum, Communicatie & Events, Vakwedstrijden en de Verenigde Ondernemers Clubs. Daarnaast kun je hier meer lezen over de doelstellingen van de vereniging en de voordelen van een lidmaatschap.

VAIJ, de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders, ondersteunt vakmanschap, creativiteit en het ambacht van ijsmakers. Dit doen we door het delen van kennis, het promoten van ambachtelijk bereid ijs en het organiseren van wedstrijden en events.

De vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders stelt twee doelen centraal: professionalisering van de branche en de promotie van ambachtelijk bereid schepijs. Dit resulteert in vier takken:

  • Vakwedstrijden & Events
  • VOC’s (Verenigde Ondernemers Club)
  • Kennisoverdracht
  • Communicatie

Op deze manier houden we focus op dat wat het belangrijkste is; het niveau van ambachtelijk ijs in Nederland waarborgen.

Doe mee

Vakwedstrijden & Events

Meedoen aan de IJsVak-Wedstrijden (doorlinken naar wedstrijdpagina), georganiseerd door een speciale commissie, is niet alleen een goede manier om te zien waar je staat als ijsbereider, maar ook dé gelegenheid om jezelf uit te dagen en je vak uit te dragen. Naast de IJsVak-Wedstrijden organiseert de VAIJ ook evenementen (doorlinken naar evenementen pagina) waar ondernemers op de hoogte blijven van ontwikkelingen en wetgeving. 

VOC

Sluit je aan bij een Verenigde Ondernemers Club (VOC) en leg samen met collega’s de boeken open op tafel. Door kennis en (financiële) informatie uit te wisselen, werk je aan verbetering van je eigen onderneming.

Kennisoverdracht

De Hygiënecode (link erachter plaatsen) voor de ambachtelijke ijsbereiding, is een must-have voor elke ijssalon, en is een uitgave van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders. Daarnaast geven wij onze leden graag een kijkje in de keuken op inspirerende locaties. Uiteraard zijn deze events dé gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Communicatie

De VAIJ beschikt over een Communicatie Commissie. Deze commissie zorgt o.a. voor ondersteuning op het gebied van communicatie en PR voor de deelnemers en winnaars van de IJsVak-Wedstrijden.

keyboard_arrow_up