Downloads

In aanvulling op de Hygiënecode voor de Ambachtelijke IJsbereiding bieden wij je een handig overzicht met praktische informatie en nuttige downloads. Met deze extra informatie helpen wij je een handje, zodat je kunt voldoen aan de richtlijnen die worden gesteld in de code. De downloads en documenten stellen wij gratis beschikbaar.

Hygiënecode voor ambachtelijke ijsbereiding

Op deze website kun je de Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding downloaden. De hygiënecode is vanaf 1 maart 2020 van kracht en is een verplicht document om in het bezit te hebben voor elk bedrijf dat zich bezig houdt met ijs dat is bereid op ambachtelijke wijze. Codehouder Vereniging Ambachtelijk IJscentrum heeft een toegankelijk, duidelijk en praktisch document ontwikkeld waar je als ijsbereider mee aan de slag kunt.

In de beknopte hygiënecode wordt de essentie van voedselveilig werken in volle duidelijkheid neergezet. De code is aangepast aan de veranderende wetgeving en bevat een aantal nieuwe onderdelen, zoals een praktische hulp bij de nu verplichte jaarlijkse interne HACCP-audit. Je kunt de hygiënecode hier bestellen.

keyboard_arrow_up