Bestuur

Vol passie zetten we koers

Edwin van Es
Voorzitter | Wedstrijdcommissie | Communicatiecommissie

Ik ben opgegroeid met het frituurvirus en het ijsvirus in positieve zin. Mijn cafetaria en ijssalons zijn al meerdere keren in de prijzen gevallen. Zo hebben wij de Cafetaria Top 100 gewonnen en mochten we ons een jaar lang IJssalon van het Jaar noemen. Mooie prijzen die we, door al het harde werken, als een kers op de taart mochten ontvangen. Om voorzitter van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders te mogen zijn is voor mij dan ook een hele eer. Het is een mooie club om onderdeel van uit te mogen maken. Met elkaar gaan we er iets moois van maken!

Adam Diels
Vice Voorzitter | Wedstrijdcommissie

Sinds maart 2023 ben ik als vice-voorzitter en als voorzitter van de wedstrijcommissie betrokken bij de vereniging. Ik ben zelf gepassioneerd ijsbereider en leg mijn accent op bijzondere Aziatische smaken. Voor de meeste ijsbereiders ben ik een nieuw gezicht maar onze wederzijds passie voor ambachtelijk ijs verbind ons.

Henk Elemans – Beko Coöperatie
Penningmeester | Wedstrijd Jurycoördinator | Ledenmonitoring

Penningmeester | Wedstrijd Jurycoördinator | Ledenmonitoring

Sinds 8 november 2022 ben ik actief als penningmeester. De VAIJ is bij mij bekend terrein omdat deze is ontstaan uit Vecoijs. In die tijd was ik verantwoordelijk voor de boekhouding, toen zij nog lid waren van Beko Coöperatie. Toen ik gevraagd werd om penningmeester te worden van de VAIJ heb ik direct ja gezegd. IJs is booming en mede daarom ben ik enthousiast geworden om deze functie op mij te nemen en samen met de medebestuursleden ‘de schouders eronder te zetten’.

Oppie Riedstra – IJssalon IIskâld
Bestuurslid | Wedstrijd Gastvrouw

Sinds 2007 run ik samen met mijn zoon Marten en mijn man Jaap IJssalon IIskâld in Lemmer. In 2019 hebben we daar een ijssalon in Urk aan toe mogen voegen en ook in Sneek hebben wij een vestiging. Ik zet mij voor de vereniging in als bestuurslid en ben daarnaast betrokken bij de ledenwervingscommissie en de wedstrijdcommissie. Ik ben er trots op dat ik op deze manier kan bijdragen aan de vereniging en heb er enorm veel zin in!

Mark van Gaal – IJssalon IJs&Spijs
Bestuurslid | Contactpersoon Gilde van Meesterijsbereiders

Geïnfecteerd met het minst gevaarlijke, doch meest besmettelijke virus dat er is…het ijsvirus! Sinds mijn vrouw en ik 16 jaar geleden IJs & Spijs begonnen is ijs een passie geworden. Ik werd Meesterijsbereider en in 2017 werden we IJssalon van het Jaar, twee hoogtepunten die de passie alleen maar verder aanwakkerden. Zoveel mogelijk ontdekken, leren en delen; zo worden de mooiste dingen gecreëerd. Daarom hoefde ik niet zo lang te twijfelen over de vraag of ik de verbindende factor wilde zijn tussen het bestuur van de VAIJ en de SVH meesterijsbereiders. Kennis is macht maar kennis delen is machtiger.

Jochen Neyens – IJssalon De Potter 
Bestuurslid | Commissie VOC

Sinds 2008 ben ik eigenaar van IJssalon De Potter in Bree, een familiebedrijf sinds 1926. We produceren en verkopen ambachtelijk schepijs via twee winkels in eigen beheer en drie in franchise, allen gesitueerd in Belgisch Limburg. Verdere activiteiten zijn de uitbating van een chocoladewinkel, restaurant, donut & bubble tea shop, centrale ijskeuken en een groothandel in vloeibare ijsmix. Sinds 2015 ben ik lid van de VOC in Nederland. Ik wil graag helpen bij de uitbouw van een VOC netwerk in België en het werven van Belgische leden voor de vereniging.

STATUTEN

Wil je onze statuten lezen? Dat kan!

Lees onze statuten van 8 februari 2018.

keyboard_arrow_up