Hygiënecode

Voor de ambachtelijke ijsbereiding

Voor elke ondernemer die zich bezighoudt met (ambachtelijk) ijs, is het verplicht om het document ‘Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding’ te bezitten. Deze hygiënecode is sinds 1 maart 2020 van kracht.

De Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders is codehouder van dit document, waarin de wetgeving op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid wordt toegelicht. Het is een toegankelijk, duidelijk en praktisch document waarmee je als ijsbereider aan de slag kunt. Ook voor jouw personeel is het een ontzettend nuttige handleiding. In deze beknopte hygiënecode wordt de essentie van voedselveilig werken in volle duidelijkheid neergezet. De code is aangepast aan de veranderende wetgeving en bevat een aantal nieuwe onderdelen, zoals een praktische hulp bij de nu verplichte jaarlijkse interne HACCP-audit.

Hygiënecode bestellen?

Praktische informatie en handige downloads

Aanvullend op de hygiënecode voor ambachtelijke ijsbereiding, bieden wij jou praktische informatie en handige downloads. Met deze extra informatie helpen wij jou te voldoen aan de richtlijnen die worden gesteld in de code. De downloads en documenten stellen wij kosteloos ter beschikking.

keyboard_arrow_up