Hygiënecode

Voor de ambachtelijke ijsbereiding

Download hier de Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding. Deze hygiënecode is sinds 1 maart 2020 van kracht. Ambachtelijk IJscentrum is codehouder van dit document, waarin de wetgeving op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid wordt toegelicht. Voor elke ondernemer die zich bezighoudt met (ambachtelijk) ijs, is het verplicht om dit document te bezitten.

Het is een toegankelijk, duidelijk en praktisch document waarmee je als ijsbereider aan de slag kunt. Ook voor jouw personeel is het een ontzettend nuttige handleiding.

In deze beknopte hygiënecode wordt de essentie van voedselveilig werken in volle duidelijkheid neergezet. De code is aangepast aan de veranderende wetgeving en bevat een aantal nieuwe onderdelen, zoals een praktische hulp bij de nu verplichte jaarlijkse interne HACCP-audit.

Hygiënecode bestellen?

Blijf op de hoogte

Verder biedt de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum je een handig overzicht met praktische informatie en handige downloads, aanvullend op de hygiënecode voor ambachtelijke ijsbereiding. Met deze extra informatie helpen wij jou een handje, zodat je kunt voldoen aan de richtlijnen die worden gesteld in de code.

Menu