Crack e Gusto wint prijs IJscreatie Kinderjury 2023

folder_openGeen categorie

De lekkerste en mooiste ijscreatie Crack e Gusto van Kay Lommen, van Clevers IJs BV in Grubbenvorst, werd door de kinderjury unaniem verkozen tot beste IJscreatie 2023!

Dit jaar gingen 12 ijsbereiders de strijd aan met elkaar. Bij De Gouden IJscreatie worden de deelnemers uitgedaagd om binnen zes minuten, vier identieke ijscoupes/-creaties te maken. Dit doen zij op het wedstrijdpodium, twee aan twee, in het zicht van een vakjury, het publiek en uiteraard de kinderjury.

Een van de Kinderjuryleden is Tesse van de Wetering van 11 jaar oud. Zij was duidelijk over haar keuze: “De Oreo Crumble van dit ijsje was heel erg lekker en het ijsje zag er ook heel mooi uit.” Ook vindt ze het heel knap dat al deze ijsbereiders in zo’n korte tijd vier exact dezelfde ijsjes kunnen bereiden!

   

Crack e Gusto
De betekenis van de naam betekent in het Nederlands “Kraak en Smaak”. De ijscreatie is opgemaakt met een bodem van Oreo Crunch, hierop een bol frambozen (sorbet) ijs, witte chocolade ijs en stracciatella ijs, afgemaakt met frambozen saus. Hieromheen huisgemaakte kwark-pistache mousse met een framboosje. Op het ijs een zelfgebakken bladerdeegring, gedipt in pure chocolade en gegarneerd met gehakte pistache nootjes. In het midden van de ring een toef slagroom, met als garnering een muntblaadje, pistache nootje en een framboosje. Boven op de ring; pistache mousse, slagroom, verse munt en wederom een framboosje.


Over de IJs-vakwedstrijden

De organisatie van de IJsVak-Wedstrijden (De Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie, IJssalon van het Jaar), is in handen van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. De belangenbehartiger van ambachtelijke ijsbereiders in Nederland. Met deze wedstrijden tonen ijsbereiders hun vakmanschap en kunnen ze zich aan elkaar meten, maar creëren ze ook aandacht voor ambachtelijk bereid ijs bij de consument.

Volg de wedstrijden

Op de hoogte blijven van de wedstrijd om IJssalon van het Jaar? Volg Vereniging Ambachtelijk IJscentrum op Facebook, facebook.com/ambachtelijkijscentrum of check de website, www.ambachtelijkijscentrum.nl.

Related Posts

keyboard_arrow_up