Interne audit
Met ingang van 2020 is volgens de Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding een jaarlijkse interne HACCP-audit verplicht. De ambachtelijke ijsbereider loopt eenmaal per jaar alle zaken in het bedrijfsproces bij langs en toont zo aan dat hij de basisprocessen beheerst. In de Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding vindt u in Bijlage II een overzicht van maar liefst 18 zaken die u dient af te vinken tijdens de interne HACCP-audit.
Punten interne audit
- Algemene voorwaarden
- Training en instructie
- Persoonlijke hygiëne
- Schoonmaken en desinfecteren
- Temperatuurbeheersing (waaronder Kalibreren thermometer)
- Automatische temperatuurbewaking
- Kruisbesmetting
- Allergenen
- Plaagdieren
- Afval
- Bouw en inrichting
- Inkoop
- Ontvangst goederen
- Opslag
- IJsbereiding
- IJsverkoop
- Transport
- Module Industrie (indien van toepassing)