IJs-vakwedstrijden schuiven door naar oktober 2022

folder_openAlgemeen, Wedstrijden

Easyfairs maakte 31 januari bekend dat Bakkersvak en IJsvak in 2022 plaatsvinden op 16, 17 en 18 oktober. Dit heeft ook gevolgen voor de IJs-VakWedstrijden. Deze schuiven mee naar oktober 2022.

Vanwege de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus nam Easyfairs het besluit om de vakbeurs van de bakkers- en ijsbranche te verplaatsen naar oktober. Het Ambachtelijk IJscentrum besloot om de beursorganisatie hierin te volgen. “Uit solidariteit met Easyfairs én omdat de commissie wedstrijden van mening is dat de vakwedstrijden een podium en publiek verdienen.”

IJs-VakWedstrijden

Dit betekent dat de Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie en de SVH Meesterdag in 2022 plaatsvinden in oktober. Bij de Gouden IJsspatel staat in 2022 de smaak stracciatella centraal. De vierentwintig beste ijsmakers uit de voorrondes draaien live op IJsVak stracciatella-ijs.

Ook de deelnemers aan de Gouden IJscreatie gaan aan de slag tijdens IJsVak. Zij maken in 6 minuten tijd 4 identieke ijscreaties. Voor deze wedstrijd kunnen ijsbereiders zich nog tot 13 februari inschrijven en hun recepturen aanleveren. De top 3’s van beide wedstrijden plaatsen zich automatisch voor IJssalon van het Jaar.

SVH Meesterdag

Op de SVH Meesterdag laat het Gilde van SVH Meesterijsbereiders zijn vakmanschap zien én proeven. Ze gaan de strijd met elkaar aan in twee wedstrijden. Allereerst het lekkerste Meesterlijke ijsje, waarbij de beursbezoekers de winnaar bepalen. De tweede wedstrijd is een live battle, waarbij de SVH Meesterijsbereiders samen met een student de strijd met elkaar aan gaan. Van de inhoud van een mystery box moeten ze een sorbet- of roomijsje maken.\

 

Related Posts

keyboard_arrow_up