7 nieuwe video’s online over chocolade, karamel en ijs

folder_openBereidingstechniek, Nieuws
commentGeen reacties

De Online Academy van IJscentrum is aangevuld met zeven instructievideo’s die bereidingstechnieken in beeld brengen. In de filmpjes zie je hoe je chocolade tableert, een ijsmix pasteuriseert en hoe je infuseert. Daarnaast is er aandacht voor natte en droge karamelbereidingsmethode. Verder is het overzicht van machines en menu-instructies nu compleet.

De zeven nieuwste filmpjes tonen de bereidingstechnieken van karamel, ijsmix en chocolade. Waar moet je op letten bij het maken van karamelsaus? Hoe krijg je chocolade op de juiste temperatuur? Wat zijn de natte en droge bereidingsmethoden voor karamel? Uiteraard behandelen we ook ijs: Hoe infuseer en pasteuriseer je een ijsmix?

Chocolade tableren

Kennis delen

De reden voor het gratis beschikbaar stellen van deze informatie, is simpelweg kennis delen. Dat stelt Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum. “We zijn dé school voor ijsbereiders en bevinden ons ook steeds meer op het vlak van chocolaterie en patisserie. Dat we de expertise in huis hebben, laten we graag zien. Daarnaast is het ontzettend handig voor onze cursisten. Voor ze aan een cursus beginnen, kunnen ze zich alvast voorbereiden door de instructiefilmpjes te bekijken. Zo krijgen ze vast feeling met de machines waarop ze gaan werken. En zien ze welke verschillen er bestaan tussen koude en warme methode voor het maken van karamel. Een goede voorbereiding is het halve werk!”

IJsmix pasteuriseren

IJsmix pasteuriseren

Machines en hun menu’s

Begin dit jaar verrijkte het IJscentrum de website met maar liefst 27 instructievideo’s. In deze korte filmpjes wordt de werking van het machine-aanbod gedemonstreerd. Hoe demonteer je een machine voor reiniging, hoe werken de pasteurisatieketels en hoe ziet het menu van de tempereermachine eruit? Nu het overzicht is aangevuld, komt alle apparatuur in het praktijklokaal van IJscentrum aan bod. IJsmachines van zes merken, vijf pasteurisatieketels, diverse andere apparatuur zoals een shockvriezer, een oven en een chocoladetempereermachine. Deze maand zijn daar ook alle machinemenu’s nog eens aan toegevoegd. Waardoor het totale aanbod instructiefilmpjes op 42 komt.

Online academy

De video’s zijn te vinden op de pagina Academy. De sluitingsperiode van het IJscentrum (van media december tot april) is goed benut. “Naast deze informatieve filmpjes werken we achter de schermen aan een e-learningmodule”, licht De Brabander een tipje van de sluier.

Tags: , , ,

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu