15/03 Advies: ALLE ijssalons voorlopig dicht

folder_openAlgemeen, Coronacrisis

Dit bericht is geüpdatet op zondag 15 maart om 19:30 uur. 

Tijdens de persconferentie van zondag 15 maart hebben minister Bruins en minister Slob aangekondigd dat de horeca vanaf 18:00 uur zijn deuren sluit. De maatregel gaat per direct in en geldt tot 6 april. De vraag rijst bij ijssalonondernemers direct: ‘Vallen wij onder de horeca?’ Aangezien minister Bruins spreekt van “Alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland”, adviseert de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum ALLE ijssalons om in ieder geval tot aan de volgende persconferentie de deuren van de zaak te sluiten.

“Zo lang er geen uitzonderingen worden gemaakt of verdere specificaties volgen, adviseren wij al onze leden dringend om hun zaken te sluiten”, stelt voorzitter Teun Loonen. “Het sluiten van het zitgedeelte binnen of het terras buiten om verder door te gaan als afhaalloket is óók niet toegestaan. Omdat het in elke eet- en drinkgelegenheid vanaf zondag 18:00 uur verboden is om klanten in je zaak te hebben”, citeert Loonen de gemeente Eindhoven.

Voorlopig redmiddel: bezorgen

Tot er meer duidelijk is – hopelijk al tijdens de persconferentie van premier Rutte op maandag 16 maart, mogen ijssalons uitsluitend een bezorgdienst aanbieden.
De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum houdt het nieuws nauwlettend in de gaten en plaatst updates zodra dit kan. Houd onze facebook-pagina Ambachtelijk IJscentrum in de gaten en word lid van de ledengroep Leden Ambachtelijk IJscentrum.

Sluiten en afwachten

Voor nu kan de ijsondernemer nu niets anders dan sluiten en afwachten, zo concludeert het bestuur na crisisberaad om 19:30 uur. “Na de persconferentie van de minister-president op maandag 16 maart houden we weer overleg. We gaan onder andere op zoek naar de criteria die de regering precies stelt voor ‘afhaalmogelijkheid’. Als het betekent dat er geen gasten in een ijssalon mogen komen, dan wordt dit een lastig punt voor zaken waar de vitrine twee meter vanaf de ingang staat. We proberen het maximale eruit te halen voor de ijssalons en onze leden in de tussentijd zo goed mogelijk te informeren.”

Het bestuur wenst al zijn leden heel veel sterkte toe.

UPDATE 16 MAART: De vereniging herziet statement / advies. Lees het hier.

 

Related Posts

keyboard_arrow_up