Bekendmaking IJssalon van het Jaar op 9 juni in eigen ijssalon

folder_openNieuws, Wedstrijden

De bekendmaking van de IJssalon van het Jaar 2023 vindt plaats op vrijdag 9 juni om exact 16.15 uur. Bij iedere genomineerde ijssalon zal dan op hetzelfde tijdstip de zeer belangrijke envelop worden geopend door een speciale gast en een bestuurslid. Op dat moment wordt bekend wie van de zes genomineerden de felbegeerde titel een jaar lang mag dragen.

Iedere genomineerde ijssalon organiseert op vrijdagmiddag 9 juni een feestje bij hem of haar in de eigen ijssalon. Zij behoren immers tot de top 6 van Nederland en dat is sowieso al een feestje waard. Maar voor een van de genomineerden zullen er nog extra kurken knallen, wanneer duidelijk wordt wie zich IJssalon van het Jaar 2023 mag noemen.

Finalisten
De finalisten voor de titel IJssalon van het Jaar werden bekendgemaakt na de IJsVak-wedstrijden in maart 2023. De top-3 van zowel de wedstrijd om De Gouden IJsspatel (lekkerste stracciatella van Nederland) als De Gouden IJscreatie (beste ijscoupe van Nederland) dingt mee in de titel. De zes finalisten zijn:

   

Over de IJs-vakwedstrijden
De organisatie van de IJs-vakwedstrijden (De Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie, IJssalon van het Jaar), is in handen van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. De belangenbehartiger van ambachtelijke ijsbereiders in Nederland. Met deze wedstrijden tonen ijsbereiders hun vakmanschap en kunnen ze zich aan elkaar meten, maar creëren ze ook aandacht voor ambachtelijk bereid ijs bij de consument.

Related Posts

keyboard_arrow_up