Carlo Midiri klaar voor WCM voorronde: ‘IJscentrum is een superlocatie’

folder_openNieuws

Carlo Midiri (Patisserie George Vis en lid van het Nederlands Patisserie Team) is helemaal klaar voor de voorronde van de World Chocolate Masters (WCM), die op 14 maart in het IJscentrum wordt gehouden. Het maken van het showstuk vindt hij het leukst. “Dat is natuurlijk het meest imposante werk. Ik heb er zin in.”

Carlo is al lange tijd bezig met de voorbereidingen. “Meestal duren de voorbereidingen een jaar, maar doordat de wedstrijd vanwege corona al een aantal keer is verschoven, is dit nu bijna anderhalf jaar geworden.” Inmiddels zijn de voorbereidingen zo goed als afgerond en is de deelnemer klaar voor de wedstrijd. “Ik ben blij met alle hulp die ik heb gekregen van het Nederlands Patisserie Team. Volgende week moet ik alles natuurlijk alleen doen, maar ik denk dat ik daar wel klaar voor ben.”

Een houten blokje met de tekst #TMRW

Tomorrow

Het thema voor de voorronde is ‘Tomorrow’. “Het thema is heel breed en daardoor zijn er heel veel mogelijkheden. Ik heb een houten blokje gekregen met de tekst #TMRW. Dit moet onderdeel van het stuk uitmaken.” Een eis voor het patisserie-onderdeel is dat er met een lokaal product gewerkt moet worden. “Ik heb voor duindoornbessen gekozen, die hier in de duinen groeien.” Verder moet hij een chocolate-to-go snack maken, die plant based is en een E-nummervrije bonbon. “Daar heb ik wel even over moeten nadenken”, zegt Carlo, “maar inmiddels is het helemaal gelukt.”

Tot slot moest hij een presentatie maken met een uitleg over hoe hij op de verschillende producten is gekomen. Dat vindt hij het meest lastige onderdeel. “Van presentaties maken, heb ik geen kaas gegeten.” Het showstuk bedenken en maken was een lastige uitdaging, maar juist ook hartstikke leuk. “Het showstuk is natuurlijk het meest imposant. De patisserie, bonbon en de chocoladesnack worden gelijk door de jury opgegeten, terwijl het showstuk blijft staan.”

Planning

Maandag 14 maart krijgt Carlo een uur de tijd om zijn werkbank in orde te maken. Om kwart voor 9 start de wedstrijd. Als eerste moet hij het showstuk maken. Daar krijgt hij drie uur de tijd voor. Vervolgens moet hij in 2,5 uur de chocoladesnack maken. Daarna volgen de patisserie en de bonbon, waarvoor de deelnemer respectievelijk anderhalf en één uur de tijd krijgt. Heel blij is hij met het IJscentrum als locatie voor het event. “Dit is echt een superlocatie, waar ik vorig jaar gejureerd heb voor de Dutch Pastry Award en Beste Bonbon.”

‘Ik strijd dit jaar eigenlijk tegen mezelf.’

Enige kandidaat

Carlo is tijdens deze voorronde de enige kandidaat. Dat vindt hij best jammer. “Het lijkt nu wat minder een wedstrijd. Ik strijd eigenlijk tegen mezelf.” Om als National Chocolate Master Nederland te vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Parijs, die plaatsvindt op 28, 29 en 30 september in Parijs, moet hij een score van minimaal 75 procent behalen. Carlo heeft er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. “Als alles gaat zoals ik gepland heb, dan moet het goed komen. Ik heb er heel veel zin in.”

 

 

 

Tags: #TMRW, #WCM_TMRW, Carlo Midiri, WCM

Related Posts

keyboard_arrow_up