Dit is de officiële smaak voor Gelato Day 2022: Dolce Sinfonia

folder_openAlgemeen
Op 24 maart viert Europa voor de 10e keer Gelato Day. De branchevereniging pakt op deze dag uit met een speciale actie voor Oekraïne. Maar wist je dat er Europa-breed één smaak centraal staat? Deze smaak, genaamd Dolce Sinfonia (zoete symfonie) wordt gepromoot door Artglace. De Europese branchevereniging voor ambachtelijk ijsbereiders.

Recept en reglement downloaden

Dolce Sinfonia is een combinatie van chocolade, hazelnoten, ricotta, vijgen en een vleugje rum. We mochten dit ijsje proeven op de stand van Artglace op SIGEP in Rimini. Een rijkgevuld ijsje met een volle smaak!
Wil je met Gelato Day ECHT uitpakken, download dan het recept van de website www.gelato-day.com (Engels). Op de website (Gelato Makers area) vind je ook de reglementen (NL) van de wedstrijd rondom Dolce Sinfonica: laat in een video zien hoe jij chocolade-hazelnootijs maakt. De tweede inzendingsronde is inmiddels ingegaan. Je hebt tot eind september om jouw video promo in te sturen. De makers van de 3 leukste video’s ontvangen een onderscheiding! Dat gebeurt op de MIG in Longarone 2022 of Sigep 2023.
Foto: Domenico Belmonte
Let op: officieel draait Gelato Day dus om de ijssmaak Dolce Sinfonia. Een initiatief van Artglace, de Europese vereniging van ambachtelijke ijsmakers. De actie die we voor 555 hebben opgezet is een andere. We vinden het tof als er op 24 maart ook volop Dolce Sinfonica verkrijgbaar is. Het is aan jou als ijsmaker om deze smaak eventueel ook in te zetten voor giro 555.
Tags: artglace, gelato day

Related Posts

keyboard_arrow_up