Dit zijn de genomineerden voor IJssalon van het Jaar

folder_openAlgemeen, Uncategorized, Wedstrijden

De genomineerden voor de prestigieuze titel IJssalon van het Jaar zijn bekend. Het zijn er dit jaar maar liefst zes stuks. Na de IJs-vakwedstrijden, die plaatsvonden op 2 en 3 maart in Evenementenhal Gorinchem, zijn de top-3 uit zowel De Gouden IJsspatel als De Gouden IJscreatie in de race om de beste ijssalon van Nederland te worden.

 

De IJs-vakwedstrijd De Gouden IJsspatel kende in totaal 49 deelnemers. Daarvan maakten 24 ijsbereiders het tot de finale op 2 maart. Tijdens Bakkersvak/IJs-vak in de Evenementenhal Gorinchem draaiden zij hun kersensorbetijsje af. In de namiddag werd de top-3 bekendgemaakt:

 

  1. Het IJscafé in Nunspeet
  2. IJs bij Pinoccio in Bergen
  3. De IJssalon Paul Wilderink in Haaksbergen

 

De volgende dag stond De Gouden IJscreatie op het programma. Achttien ijsbereiders bereidden live op het wedstrijdpodium elk een eigen, unieke ijscreatie. Eén onderdeel stond vast: een bol kersensorbetijs. Binnen zes minuten trachtten de deelnemers vier identieke ijscreaties te serveren aan vakjury (zichtjury en blinde jury) en kinderjury. De top-3 uit deze wedstrijd is direct genomineerd voor IJssalon van het Jaar:

 

  1. Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven
  2. IJs&Spijs in Haps
  3. IJsie Prima in Callantsoog

 

De genomineerden gaan een enorm spannende tijd tegemoet. Tussen 15 maart en eind mei kunnen zij bezoek verwachten van diverse professionals. In ieder geval zal een inspecteur de ijssalon grondig controleren op hygiëne en voedselveiligheid. Daarnaast komt er een mystery guest langs. “Of misschien wel meerdere mystery guests”, knipoogt Theo Clevers, voorzitter van de IJs-vakwedstrijden. “Het verschil met de afgelopen jaren is dat genomineerden voorheen in een periode van slechts twee weken werden beoordeeld. Maar je zaak moet altijd op en top zijn. Daarom kiezen we voor een langere periode. De ijssalons worden heel breed beoordeeld”, laat Clevers verder weten. De winnaar van de titel wordt medio juni bekendgemaakt.

 

Volg de wedstrijden

Op de hoogte blijven van de wedstrijd om IJssalon van het Jaar? Volg Vereniging Ambachtelijk IJscentrum op Facebook, facebook.com/ambachtelijkijscentrum of check de website, www.ambachtelijkijscentrum.nl.

 

Over de IJs-vakwedstrijden

De organisatie van de IJs-vakwedstrijden (De Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie, IJssalon van het Jaar), is in handen van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. De belangenbehartiger van ambachtelijke ijsbereiders in Nederland. Met deze wedstrijden tonen ijsbereiders hun vakmanschap en kunnen ze zich aan elkaar meten, maar creëren ze ook aandacht voor ambachtelijk bereid ijs bij de consument.

 

Related Posts

keyboard_arrow_up