Een frisse start voor het Ambachtelijk IJscentrum in 2017

folder_openAlgemeen

Een frisse start van het Ambachtelijk IJscentrum in 2017

[vc_separator align=”align_left” border_width=”2″ el_width=”10″]

De wereld verandert sneller dan ooit tevoren, dat laat ook onze branche niet ongemoeid. Veranderen betekent meeveren op nieuwe bewegingen en kansen zien om nieuwe ideeën te ontwikkelen. Het IJscentrum verandert mee, stilstaan is geen optie! Afgelopen jaar hebben we eens goed in de spiegel gekeken om te zien waar we voor staan, wat we kunnen doen om onze branche te ondersteunen en mogelijkheden te creëren voor groei. Eén ding is ons hierbij heel duidelijk geworden: Als we het doen, dan doen we het samen.

 

Imago Ambachtelijk IJs

Het positieve imago van het ambachtelijk ijs is sterk en de laatste jaren alleen nog maar sterker geworden. De industrie lonkt al jaren naar het ambacht om hierop mee te liften. Kijk eens wat er tijdens de feestdagen allemaal weer aan quasi ambachtelijks in de vriesvakken in de supers lag.

 

Onze kracht zit in Vakmanschap, Versheid, Diversiteit, Service en Klantvriendelijkheid. Dat is waar het ambacht werkelijk voor staat, daar kan geen marketingbudget van een industrieel tegenop.

 

Verandering van de Branche

De branche groeit, maar allang niet meer alleen door de traditionele ijsbereiders. Er zijn steeds meer horecabedrijven die hun eigen ijs maken, of in ieder geval van een ambachtelijke ijsbereider betrekken. Het aantal ijsbereidende banketbakkers, patissiers, en boeren zuivelbereiders groeit gestaag. Sommigen zien dit als een bedreiging, maar je kan het ook zien als een kans om het werkelijke ambacht dicht bij de consument te brengen. Hoe meer ze het zien, hoe meer ze het verschil leren kennen.

 

Van VAIJ naar Ambachtelijk IJscentrum

Ook het IJscentrum verandert mee. Behalve de naamswijziging van VAIJ naar Ambachtelijk IJscentrum en de aanmelding van 4 kandidaat-bestuursleden, hebben we net voor de feestdagen het nieuwe partnerplan gepresenteerd. Het plan biedt meerdere mogelijkheden voor participatie en dus meer kansen voor bredere samenwerkingsmogelijkheden.

 

Het bestuur van het Ambachtelijk IJscentrum kijkt uit naar nieuwe implusen en meer dynamiek om het ‘Ambachtelijk IJscentrum’ nog beter op de kaart te zetten en onder de aandacht van de consument te brengen!

Related Posts

keyboard_arrow_up