Gelato Day videowedstrijd: maak de smaak

folder_openAlgemeen

De Europese Vereniging voor Ambachtelijke IJsbereiders Artglace organiseert een videowedstrijd rondom de ijssmaak van 2022. Deze smaak, genaamd Dolce Sinfonia, stond in heel Europa centraal op Gelato Day, 24 maart.

Het was dit jaar de tiende keer dat deze door het Europees Parlement erkende feestdag werd gehouden. Dit jaar draait het om ‘Dolce Sinfonia’. Een combinatie van chocolade- en hazelnootijs, ricotta en vijgen in rumsiroop. Om wat langer van deze ijssmaak te genieten kunnen ijsbereiders in heel Europa deelnemen aan een video contest. In een filmpje van 90 seconden laten ze zien hoe zíj Dolce Sinfonia maken.

Deelnamecertificaat

Artglace-voorzitter Domenico Belmonte roept ook Nederlandse ijsmakers op om deel te nemen aan de wedstrijd. Deelnemen is gratis en de filmpjes worden gedeeld op het youtube.com/c/gelatoday.  De drie beste videomakers ontvangen een onderscheiding. De overhandiging daarvan vindt plaats op de MIG in Longarone, of Sigep 2023. Alle inzenders ontvangen een certificaat van deelname.

Doe mee!

Op www.gelatoday.com zijn het reglement (via ‘News and Events’) én het recept voor Dolce Sinfonia (via Gelato Makers Area) te vinden. Inzenden kan tot en met 30 september, via Wetransfer en in mp4 naar artglace.eu@gmail.com.

foto: © Gelato Day

Related Posts

keyboard_arrow_up