Genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2023: De Gebroeders

folder_openNieuws, Wedstrijden

Een nog steeds verbaasde Koen Bouwmans, mede-eigenaar van De Gebroeders uit Bakel, begint zijn verhaal: “Het heeft echt wel even nodig gehad om te landen, dat we de tweede prijs in de Gouden IJsspatel hebben gewonnen. We stonden bij elkaar voor de uitreiking en opeens wordt mijn naam genoemd. Eerlijk gezegd had ik dat niet gelijk door. Ik wilde gaan klappen voor de winnaar, maar toen bedacht ik me dat ik zelf naar voren moest lopen.”

Hoe verliep de wedstrijd?
“Toen ik eenmaal mijn ijsmix had ingeleverd bij de jury in de ochtend, werd ik behoorlijk zenuwachtig. Het was nu toch echt begonnen. Dat gevoel werd tijdens de wedstrijd gelukkig meer een vorm van gezonde spanning”, verteld Bouwmans. Hij vervolgt: “Nu was ik als eerste aan de beurt op het wedstrijdpodium, dat scheelde wel. Tijdens het tableren van de chocolade kreeg ik nog even wat meer zenuwen, maar het afdraaien van het ijs verliep verder zonder de zenuwen. En ja, na het inleveren van het wedstrijdijs, kon ik er toch niks meer aan doen en moest ik wachten op de uitreiking.”

Had je het verwacht om bij de top 3 te eindigen?
“Dit had ik zeker niet zien aankomen. Ik doe mee aan de wedstrijd, om er veel van te kunnen leren. Zo dacht ik er nu ook over, als ik maar weer het een en ander kon leren, dan was ik al heel tevreden. Wanneer je dan naar voren wordt geroepen omdat je de tweede prijs in de Gouden IJsspatel hebt gewonnen, dat gaf toch echt behoorlijke verbazing”, geeft een blije Bouwmans aan.
“Het was namelijk de derde keer dat ik mee heb gedaan met de Gouden IJsspatel. De vorige keer was met het kersenijsje. De allereerste keer was met het malaga-ijsje. Maar bij beide kwam ik toen niet verder dan de voorrondes.”

Voor de hoeveelste keer doe je mee met IJssalon van het Jaar?
“Voor ons is het de allereerste keer dat we meedoen met IJssalon van het Jaar. Het is allemaal wel heel erg spannend. Nu sta ik zelf fulltime in onze ijssalon en werkt mijn broer nog 4 dagen ergens anders. Toch leeft de nominatie voor IJssalon van het Jaar zeker bij ons beide. We wachten dan ook met gezonde spanning op de uitslag, die vrijdag 9 juni a.s. bij ons in de ijssalon bekend wordt gemaakt.”
Bouwmans vervolgt: “Tijdens de uitreiking vonden we het beide heel gaaf dat we de tweede prijs hadden en dus genomineerd waren voor IJssalon van het Jaar. Toen een aantal ijsbereiders ons veel succes wenste met de beoordelingen en hygiëne inspectie, begrepen we direct dat dit serieus is.”

Heb je nog dingen anders gedaan voor deze verkiezing? Om meer kans te maken op de titel IJssalon van het Jaar?
“We hebben gelijk een 0-meting voor de hygiënecode aangevraagd. Hieruit kwamen toch wel een paar puntjes, die we gelijk hebben aangepakt. We kijken dan ook positief uit naar de hygiëne inspectie, want die hebben we nog niet gehad voor deze verkiezing” geeft Bouwmans aan.
“We proberen daarbij sowieso het terras en de gevel netjes te houden. Nu doen we dat altijd wel, maar we letten er nu net even iets meer op. Waar het eigenlijk op neerkomt, we doen ons best en meer dan ons best kunnen we niet doen!”

Hebben jullie al juryleden op bezoek gehad?
Bouwmans geeft aan: “Tot op heden is er nog geen jurylid bij ons langs geweest, zover wij weten. We wachten rustig af, totdat de eerste zich meldt.”

In hoeverre speelt de IJssalon van het Jaar-verkiezing binnen jullie ijssalon?
“We zijn een redelijk kleine ijssalon en het personeel is erg betrokken bij de uitreiking van de prijs en uiteraard bij de nominatie. Nadat we de prijs hadden gewonnen, hebben we dat gelijk met ons personeel gedeeld. Allemaal reageerden ze zeer enthousiast”, vertelt een enthousiaste Bouwmans.

Zijn er ook andere nieuwsartikelen verschenen van jouw nominatie?
“In de BMR bode, die is ingesloten bij het Gemeentenieuwsblad, heeft een artikel gestaan over onze nominatie. Maar ook het Eindhovens Dagblad heeft onze nominatie opgepakt, want ook zij hebben hier een leuk artikel over geschreven” geeft Bouwmans aan.

Waar heb je de beker staan en heb je nog meer promotie gedaan?
“De beker staat naast de vitrine op de dipjesbar. Wanneer onze klanten een ijsje komen halen, dan zien ze dit direct staan. Er wordt dan ook gelijk gevraagd waarom die beker daar staat.”
Bouwmans gaat verder: “We krijgen nog een poster voor in ons stoepbord, hopelijk deze week. En uiteraard hebben we onze prijs en nominatie gedeeld op social media en op onze website.

Hoe reageren de klanten?
“Onze klanten zijn heel enthousiast over het winnen van de prijs en de nominatie voor IJssalon van het Jaar. We krijgen dan ook veel felicitaties. Niet alleen in onze ijssalon maar ook in onze privéleven. We wonen namelijk in een heel klein dorp en iedereen heeft het wel gelezen of gehoord. Want de tam-tam gaat in ons dorp wel heel erg snel!” zegt Bouwmans glimlachend.
“Maar wat ik het meest mooie vind, zijn de kinderen die zo ontzettend enthousiast op de beker reageren.”

Benieuwd naar IJssalon de Gebroeders, neem dan gerust een kijkje:
Website: De Gebroeders | (de-gebroeders.com)
Facebook: De Gebroeders | Bakel | Facebook
Instagram: De Gebroeders (@gebroeders_bakel) | Instagram

Related Posts

keyboard_arrow_up