Genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2023: IJssalon Kees

folder_openNieuws, Wedstrijden

Het Moederdagweekend is net achter de rug wanneer Kasper Hertogs en Marco di Roberto, beide eigenaar van IJssalon Kees, worden geïnterviewd. Ze zijn bezig om weer verschillende ijssmaken te draaien om deze aan te vullen. “Het afgelopen weekend is goed geweest. Heerlijk weer én Moederdag, dan is het extra gezellig om even een lekker ijsje te komen eten”, legt Kasper uit.

In januari 2022 hebben Kasper en Marco IJssalon Kees van Leon Kees overgenomen. “We namen de ijssalon over in de staart van Corona. Op dat moment wisten we dat dit nog een risico was. Het was zeer onzeker dit weer zou gaan opspelen. Gelukkig hebben we daar bij ons eerste seizoen geen last van gehad.”, zegt een tevreden Kasper.
Marco vervolgt: “Het was een heftig seizoen om te starten als nieuwe eigenaren, maar we kunnen zeer tevreden terugkijken. En dat we nu gelijk bij de eerste deelname aan de wedstrijden ook nog worden genomineerd, dat is echt een bekroning op het harde werken van afgelopen jaar.”

Hoe verliep de wedstrijd?
“De wedstrijd verliep goed voor Tessa. Ze heeft al een keer eerder meegedaan, dus ze wist wat er ging komen. Dat heeft toch wel een voordeel, als je weet wat je te wachten staat”, verklaart Kasper.

Hadden jullie verwacht om bij de top 3 te eindigen?
Een enthousiaste Kasper: “Vooraf aan de wedstrijd waren we zeer positief gestemd. We wisten namelijk dat de creatie, ontwikkeld door Marco, onze producten en de kunde van Tessa, goed zijn. Het is dan alleen wel afwachten hoe de wedstrijd verloopt.”
“Tessa heeft namelijk al een keer eerder meegedaan en toen was het helaas net niet gelukt. Maar deze keer klopte het echt allemaal en kwam Tessa thuis met een prijs!”

Voor de hoeveelste keer doen jullie mee met IJssalon van het Jaar?
“Uiteraard doet IJssalon Kees al verschillende jaren mee met de wedstrijden en is ook regelmatig in de prijzen gevallen. Hij heeft vier keer een prijs gewonnen in de Gouden IJsspatel en maar liefst zes prijzen in de wacht gesleept voor de Gouden IJscreatie. In 2005 werd Leon Kees zelfs IJssalon van het Jaar. Daarnaast is hij nog twee keer genomineerd geweest voor deze titel”, vertelt Marco.
“Dit jaar zijn we dan voor de eerste keer onder “onze naam” genomineerd voor IJssalon van het Jaar”, vult Kasper aan.

Hebben jullie nog dingen anders gedaan voor deze verkiezing? Om meer kans te maken op de titel IJssalon van het Jaar?
Ieder jaar wordt er al veel bij IJssalon Kees gedaan om de service en kwaliteit hoog in het vaandel te hebben. Nu met de opening van de derde vestiging is daar toch wel veel tijd naartoe gegaan: “We hebben begin maart de derde vestiging geopend en daar hebben we veel voor moeten doen. Maar uiteraard hebben we met al onze medewerkers erover gehad wat er nu precies verwacht wordt. De specifieke werkwijze die we altijd al neerzetten, is echt niet anders geworden”, legt Kasper uit.

In hoeverre speelt de IJssalon van het Jaar-verkiezing binnen jullie ijssalon?
Sommige van de medewerkers hebben al weleens een nominatie meegemaakt, maar dan onder Leon Kees. “Voor ons is het nu de eerste keer dat we genomineerd zijn als nieuwe eigenaars en dat is toch wel speciaal. Alle medewerkers volgen met veel interesse en enthousiasme de vorderingen,” vertelt Kasper. Marco vervolgt: “We zetten er met z’n allen de schouders eronder, want we willen natuurlijk graag winnen.”

Hebben jullie al juryleden op bezoek gehad?
Hierover zijn ze beide heel duidelijk in: “Zover wij weten zijn er nog geen juryleden geweest.”

Hebben jullie de hygiëne-inspectie al gehad? Zo ja, hoe verliep deze?
Inmiddels zijn ze van Houwers al twee keer in de ijssalon geweest. Eenmaal voor de normale audit en natuurlijk nog een keer voor de hygiënecontrole voor de verkiezing. “De controles zijn beide goed verlopen en het is altijd fijn om te weten dat we goed werk afleveren voor wat de hygiëne betreft. Meestal geven ze nog een aantal tips mee, dat is wel zo fijn. Die pakken we uiteraard ook altijd op”, legt Kasper uit.

Zijn er ook andere nieuwsartikelen verschenen van jullie nominatie?
De opening van de ijssalon in Brandevoort viel enigszins samen met het winnen van de 3de prijs bij de Gouden IJscreatie en de nominatie. “In alle nieuwsartikelen die over de opening zijn geschreven, staat ook de nominatie vermeld voor IJssalon van het Jaar voor onze IJssalon”, verklaart Kasper.
Marco vervolgt: “Wij verwachten dat het Eindhovens Dagblad op 9 juni a.s. bij ons langskomt om nog een nieuwsartikel te schrijven over de nominatie. Ongeacht de uitkomst.”

Waar hebben jullie de beker staan?
De beker en de oorkonde staan prominent in de salon: “Onze klanten kunnen er echt niet omheen, wanneer ze de ijssalon binnenkomen”, vertelt Marco.

Hoe reageren de klanten?
“Onze klanten zijn zeer te spreken over de winst met onze coupe en de nominatie. Ze hopen uiteraard dat we de 1e prijs in de wacht gaan slepen”, geeft Kasper aan.

Hebben jullie nog promotie in de winkel opgehangen?
In alle drie de vestigingen: Geldrop, Eindhoven en Brandevoort wordt zeker promotie gemaakt. “Op de ramen van alle drie de ijssalons hebben we stickers geplakt. In alle ijssalons zien de klanten dat we genomineerd zijn.” Kasper vervolgt: “Daarnaast hebben we in Geldrop ook beachflags op het terras staan.”

Benieuwd naar IJssalon Kees, neem dan gerust een kijkje:
Website: IJssalon Kees – Geldrop & Eindhoven
Facebook: (2) IJssalon Kees | Facebook
Instagram: 𝕀𝕁𝕤𝕤𝕒𝕝𝕠𝕟 𝕂𝕖𝕖𝕤 (@ijssalonkees) | Instagram

Related Posts

keyboard_arrow_up