IJs-vakwedstrijden schuiven door naar maart 2023

folder_openNieuws

Er is bekend gemaakt dat de Bakkersvak toch liever het evenement door wil schuiven naar maart 2023. Dit omdat een aantal grote beursdeelnemers van de Bakkersvak in oktober a.s. niet aanwezig zullen zijn. Enerzijds omdat het voor deze bedrijven de drukste periode van het jaar is. Anderzijds omdat er meerdere (huis) beurzen zijn in die periode. Daardoor worden ook veel minder bezoekers verwacht.

Nu is het zeker mogelijk om de IJsvak en daarmee de IJs-VakWedstrijden wel doorgang te laten vinden in oktober, echter de wedstrijdcommissie heeft daarover het volgende aangegeven. “Zowel de beurs als de vakwedstrijden verdienen een podium en publiek. Nu we een aantal jaren geleden zijn gestart om gezamenlijk de vakbeurs van de bakkers- en ijsbranche te organiseren, heeft dit gezorgd voor een grotere promotie rondom de IJsvak én vakwedstrijden. Dat willen we dan ook zeker niet te kort doen!”

IJs-VakWedstrijden

Dit betekent dat de Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie en de SVH Meesterdag in 2023 plaatsvinden in maart, en wel op 5, 6 en 7 maart. Bij de Gouden IJsspatel staat in 2023 de smaak stracciatella centraal. De vierentwintig beste ijsmakers uit de voorrondes draaien live op IJsVak het stracciatella-ijs.

Ook de deelnemers aan de Gouden IJscreatie gaan aan de slag tijdens IJsVak. Zij maken in 6 minuten tijd 4 identieke ijscreaties.  De top 3’s van beide wedstrijden nomineren zich automatisch voor de strijd om de Titel IJssalon van het Jaar”.

De nieuwe datum voor het inschrijven deze wedstrijden en het aanleveren van de betreffende recepturen, volgt zo spoedig mogelijk.

SVH Meesterdag

Op de SVH Meesterdag laat het Gilde van SVH Meesterijsbereiders zijn vakmanschap zien én proeven. Ze gaan de strijd met elkaar aan in twee wedstrijden. Allereerst het lekkerste Meesterlijke ijsje, waarbij de beursbezoekers de winnaar bepalen. De tweede wedstrijd is een live battle, waarbij de SVH Meesterijsbereiders samen met een student van het IJscentrum de strijd met elkaar aan gaan. Van de inhoud van een mystery box moeten ze een sorbet- of roomijsje maken.

Kandidaten die zich al hadden ingeschreven?

De kandidaten die zich al hadden ingeschreven voor de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie worden binnenkort benaderd hierover vanuit het Secretariaat Ambachtelijk IJscentrum.

Tags: ijsvak, ijsvakwedstrijden

Related Posts

keyboard_arrow_up