IJscentrum komt met speciale horecatraining

folder_openNieuws

Het IJscentrum start in februari met een serie tweedaagse trainingen IJsbereiden in de horeca. Tijdens deze cursus leren chefs zelf hun ambachtelijk ijs bereiden. Om zo hun gasten te kunnen verrassen met een heerlijk, huisgemaakt ijsdessert.

Als chef in de keuken ben je dagelijks bezig met het bereiden van geluksmomenten voor je gasten. Het nagerecht is als afsluiter van het diner bepalend voor het totale belevingsoordeel van de gasten. Het dessert moet top zijn, ook het ijs.

Focus op restaurantkeuken

Met de cursus IJsbereiden in de horeca leert de chef alles over ijs maken; zowel ijs op basis van melkbestanddelen als vruchtenijs. De cursus richt zich specifiek op de bereiding van ijs in de restaurantkeuken. Er wordt dus met apparatuur en recepturen gewerkt op schaalgrootte, zoals in de restaurantkeuken gebruikelijk is.

Naast de basiskennis van de beide ijssoorten, wordt veel aandacht besteed aan de receptuurbalans. Mondgevoel en smeltgedrag zijn bepalend voor de smaakbeleving. Een vooropleiding is niet nodig. Wel moeten deelnemers bekend zijn met de professionele hygiëneregels in de keuken. Daarnaast is werkervaring in de keuken een pre. De cursus wordt afgesloten met het certificaat IJsbereiden in de horeca.

De tweedaagse cursus vindt plaats op diverse data in februari en maart. De cursus wordt verzorgd door Hidde de Brabander en Jacques Vos. De locatie is het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy  in Vlaardingen. Bekijk het cursusoverzicht op de website van onze opleider Lentiz | Cursus & Consult.

Related Posts

keyboard_arrow_up