IJsVak-Wedstrijden 2017

folder_openAlgemeen, Wedstrijden

Wie maakt het lekkerste Hazelnootijs?

[vc_separator align=”align_left” border_width=”2″ el_width=”10″]

Op dinsdag 21 en woensdag 22 februari 2017 worden de IJsVak-Wedstrijden gehouden tijdens de IJsVak-Beurs bij Markant Uden.
Tijdens de beursdagen zal dit jaar worden gestreden om zowel De Gouden IJsspatel als De Gouden IJscreatie. Uit de evaluatie van voorgaande jaren is telkens weer naar voren gekomen dat het afdraaien van de mix op een vreemde machine voor veel deelnemers een struikelblok is. We hebben daarom besloten de IJsVak-Wedstrijden dit jaar ander te laten verlopen.

 

Nieuwe opzet IJsVak-Wedstrijden

Op dinsdag 21 februari, de eerste dag van de IJsVak-Beurs, moet het afgedraaide wedstrijdijs aangeleverd worden, waarna het direct wordt opgeslagen bij de juiste bewaartemperatuur. Diezelfde dag zal op het wedstrijdpodium gestreden worden om De Gouden IJscreatie, iedereen is natuurlijk welkom om te genieten van het vakmanschap van de deelnemers die de strijd met elkaar aangaan.

 

Op woensdag 22 februari zal het ijs, aangeleverd op de eerste dag van de beurs, op een geconditioneerde temperatuur van -14°C worden beoordeeld door de wedstrijdjury. Ook deze jurering zal plaatsvinden op het wedstrijdpodium zodat iedereen kan zien hoe de beoordeling verloopt.

 

Veranderingen ten opzichte van voorgaande jaren

  • Op dinsdag 21 februari (dag één van de beurs) moet het ijs worden aangeleverd
  • Op woensdag 22 februari (dag twee van de beurs) zal er worden gestreden om De Gouden IJsspatel
  • Op woensdag 22 februari (dag twee van de beurs) zal aan het eind van de dag de prijsuitreiking plaatsvinden
  • VAIJ-leden krijgen extra korting op deelname aan de IJsVak-Wedstrijden ten opzichte van vorig jaar

 

Briefing IJsVak-Wedstrijden

Op woensdag 30 november zal de briefing van de IJsVak-Wedstrijden plaatsvinden in Wageningen. Tijdens de briefing zal u op de hoogte gebracht worden van de wedstrijdreglementen, de beoordelingsprocedure en alle tips en tricks m.b.t. het bereiden van hazelnootijs. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor vragen en zal een ijsproeverij weer deel uitmaken van het programma. Zoals gebruikelijk zullen we gezamenlijk afsluiten met een borrel.

 

Aanmelden

Wil je graag deelnemen aan de briefing van de IJsVak-Wedstrijden op woensdag 30 november van 16.00 – 19.00? Meld je dan nu aan door te mailen naar: info@vaij.nl.

 

Direct na de briefing zal de inschrijfperiode geopend worden, deze loopt door tot dinsdag 10 februari 2017.

Related Posts

keyboard_arrow_up