IJsVak-Wedstrijden 2018 gaan weer van start!

folder_openAlgemeen, Wedstrijden

Jaarlijks wordt er door vele ijssalons gestreden om de titel ‘IJssalon van het Jaar’. Onderdeel van deze wedstrijd is ‘De Gouden IJsspatel’, waarbij de te bereiden ijssmaak centraal staat. Op maandag 24 juli werd om 17:00 uur door SVH Meesterijsbereider Bob Frie bekend gemaakt dat de wedstrijdsmaak voor 2018 bosbessen sorbetijs is. De bekendmaking vond plaats middels een Facebook livestream bij Blauwebessenland te America.

Bosbessen
De bosbes wordt vaak verward met de blauwe bes. Er zijn echter een aantal grote verschillen tussen beide bessensoorten. De bosbes groeit in tegenstelling tot de blauwe bes laag aan de grond. Daarnaast heeft een blauwe bes wit vruchtvlees, terwijl een bosbes paars vruchtvlees heeft. Nog een verschil is dat blauwe bessen in trossen aan de struik groeien en bosbessen zich individueel aan de struik bevinden. Kortom, een interessante bessensoort en niet te verwarren met de blauwe bes!

Hoe ziet de wedstrijd er uit?
Op 25 september zijn tijdens Ice This Day alle ins en outs over de ijssmaak bosbessen gedeeld en op 30 oktober vond de wedstrijdbriefing plaats. Alle deelnemers zullen op 14 en 15 december 2017 strijden in de eerste ronde van De Gouden IJsspatel. De beste 20 deelnemers gaan door naar de tweede ronde, die plaatsvindt tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam (op donderdag 11 januari 2018). Tijdens beide rondes worden de creaties blind geproefd; de jury weet dus niet welk ijs bij welke ijssalon hoort. Uiteindelijk wordt tijdens het IJsVak-Event op 6 februari 2018 de winnaar van De Gouden IJsspatel bekend gemaakt.

Bekijk de livestream bekendmaking op de Facebook pagina van het Ambachtelijk IJscentrum.

Related Posts

keyboard_arrow_up