Kerstgroet van de voorzitter

folder_openAlgemeen

Het afgelopen jaar heeft, meer dan ons allemaal lief is, in het teken gestaan van het coronaspook. Ook de ambachtelijke ijswereld is hierin niet geheel zonder schade vanaf gekomen. Mede dankzij het goede weer, maar zeker ook dankzij de inventiviteit van de ondernemers zelf, ondersteund door de inzet van uw vereniging, hebben veel ambachtelijke ijssalons hun omzet redelijk op peil weten te houden.

Als er nog ijsbereiders zijn die twijfelen aan het nut van een branchevereniging, dan moet die twijfel voor deze tweede lockdown behoorlijk zijn afgenomen. Wederom hebben we ons ingezet in om het maximale uit de kan te halen in een maand die voor ijssalons zo belangrijk is.

Het allergrootste probleem is en blijft het virus zelf. Zolang de epidemie niet onder controle is, zullen er steeds weer nieuwe beperkingen zijn die de omzetten onder druk zetten. Een nog grotere bedreiging, is onze gezondheid. In mijn boodschap wil ik daarom de kreet ‘blijf gezond’ voorop stellen.

Terwijl ik dit schrijf, denk ik aan de leden die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen. Hans van Olffen in maart en Thijs Coolegem, eerder deze maand. Mijn gedachten gaan uit naar hun naasten. Ik wens zowel familie als bekenden en medewerkers nogmaals heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

We horen het erg vaak, maar nog meer dan anders geldt in deze moeilijke tijd het motto: ‘We doen het sámen’.

Samen met familie, samen met vrienden, samen met medewerkers, maar zeker ook samen met vakgenoten. Uiteindelijk is het succes van ons allen voor een groot gedeelte gerelateerd aan het succes en imago van de hele ambachtelijke ijsbranche.

Tot slot wens ik, mede namens het bestuur en commissies van onze vereniging, alle leden een mooie kerst en een voorspoedig 2021.

Teun Loonen
voorzitter Vereniging Ambachtelijk IJscentrum

Tags: kerst, kerst 2020, kerstgroet, kerstmis

Related Posts

keyboard_arrow_up