Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

folder_openNieuws

Met de verhuizing van het IJscentrum van Wageningen naar de Food Innovation Academy in
Vlaardingen, veranderen er heel veel zaken voor hét opleidingsinstituut voor de ambachtelijke
ijssector. Allemaal in de positieve zin. Het IJscentrum hoopt zijn functie in ambachtelijk,
ijsbereidend Nederland te versterken door de verdiepingsslag te maken met zuivel, horeca,
chocolade en patisserie. Dit wordt onder andere waargemaakt met de komst van Meester Patissier
Hidde de Brabander naar het IJscentrum.

Hidde de Brabander is patissier, chocolatier, gespecialiseerd ijsbereider, auteur en bekend van onder
meer 24Kitchen en Koffietijd. Hij is een van de drie Meester Patissiers in Nederland. Maar bovenal is
hij gek op zijn vak, een eigenschap die hij deelt met IJscentrum-manager Jacques Vos. Met het oog op
het naderende pensioen (najaar 2020) van Vos, startte begin dit jaar de zoektocht naar een geschikte
opvolger. Die werd gevonden in De Brabander.

De Brabander: “Het IJscentrum is een unieke opleiding in Nederland: ik heb er zelf ook opleidingen
tot en met Gespecialiseerd IJsbereider gevolgd. Het is altijd mijn droom geweest om ooit in een
schoolomgeving mijn kennis en kunde te delen met andere vakidioten. Die kans doet zich nu voor. Ik
zie het als een schitterende uitdaging om van het IJscentrum een nog groter succes te maken dan het
nu al is. Ik hoop nog een tijdlang fijn samen te kunnen werken met Jacques, die het fundament is van
het IJscentrum. Als de tijd daar is, zal ik het stokje van hem overnemen. Mijn ambitie is om het
erfgoed van Jacques te borgen en deze uit te bouwen en te verdiepen.”

Vos is uitermate content met De Brabander als zijn toekomstig opvolger. “Hidde is een topper, een
Meester nota bene! Ik zie het als een cadeautje om mijn kennis en kunde met hem te mogen delen.”
Na zijn pensioen zal Vos als adviseur verbonden blijven aan het IJscentrum.

Chocoladecentrum
De komende tijd trekken Vos en De Brabander samen op: om kennis te delen, bestaande cursussen
te verdiepen, nieuwe cursussen te ontwikkelen en plannen te maken voor het verder uitbouwen van
het IJscentrum. Zo zijn er concrete ideeën om een Chocoladecentrum in te richten, dat wordt
gekoppeld aan het IJscentrum. Ook neemt Hidde plaats in het docententeam van het IJscentrum. De
cursus IJsbereider start in oktober. Daarna volgt het complete cursusaanbod. Voor meer informatie
en aanmelden voor een opleiding, kijk op www.ijscentrum.nl.

Related Posts

keyboard_arrow_up