PINTS: met deze recepten kun je van start!

folder_openNieuws

Op 14 september vond Ice this Day plaats, het congres waar ijsbereiders elkaar ontmoeten en van elkaar leren. En waar ze komen om inspiratie op te doen! Een van de inspiratiesessies was in handen van Hidde de Brabander en Björn Cocu. De insteek was: hoe maak je jezelf succesvol met een concept rondom PINTS? Voor wie nog niet bekend is met deze term: Pints is een mooi woord voor ijspotten/ijsbekers, zoals we die ook wel zien in het vriesvak van de supermarkt.

Iedere ondernemer pakt het concept Pints anders op. Jochen Neyens, eigenaar van De Potter IJs in het Belgisch-Limburgse Bree, liet zien hoe je een flinke extra omzet kunt behalen door je pints aan te bieden via de lokale supermarkt. Hij gaf een inkijkje in het hele plaatje: van de kosten van een printer tot de productie van een homogene ijsmix. En de omzet die hij daarmee genereert.

Luxe verwennerij

Daarna was het woord aan Björn Cocu, de man achter Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven. Hij tilt zijn pints naar ‘a whole new level’. Luxer dan dit wordt het niet. Daarmee richt hij zich op zíjn doelgroep: trendsetters die zich willen laten verrassen, die zichzelf willen verwennen en die zich willen laten onderdompelen in een moment van luxe. In de proefsessie, die hij samen met Hidde de Brabander verzorgde, liet hij zien hoe ver hij gaat in de smaakbeleving. Elk onderdeel van een pint wordt maximaal benut. Aan smaak, fruitgehalte en ingrediënten worden geen concessies gedaan. Met als resultaat dat je in een relatief hoog segment opereert. Maar daar betaalt de fijnproevende consument graag voor.

Deze basisrecepten helpen je op weg

Björn en Hidde delen de basisrecepten graag met je. Met deze basis nodigen we je uit om zelf te experimenteren. Want een concept 1 op 1 kopiëren, dat is niet de bedoeling. Jij als ondernemer weet wat werkt in jouw omgeving en voor jouw doelgroep. We helpen je graag op weg met de recepten voor onder meer pâte à bombe, ganache met witte chocolade en frambozen, kookschuim en diverse parfaits.
Veel plezier met experimenteren! We zijn benieuwd naar wat je ervan hebt gemaakt. Deel je resultaten met communicatie@ijscentrum.nl.

Download hier jouw PINTS-inspiratie

Related Posts

keyboard_arrow_up