Recordaantal bezoekers IJsVak-Beurs 2017

folder_openAlgemeen

Recordaantal bezoekers IJsVak-Beurs 2017

[vc_separator align=”align_left” border_width=”2″ el_width=”10″]

De afgelopen twee dagen heeft de IJsVak-Beurs bij Markant Uden plaats gevonden. Met ruim 30 standhouders, 1000 bezoekers, 23 wedstrijddeelnemers aan de Gouden IJscreatie en 71 aan de Gouden IJsspatel was deze editie wederom een groot succes. Met veel netwerk mogelijkheden, een divers aanbod aan workshops en de IJsVak-Wedstrijden was er een gevarieerd programma aanbod. Aan het eind van de tweede beursdag zijn de winnaars van de IJsVak-Wedstrijden en de genomineerden voor de IJssalon van het Jaar bekend gemaakt.

 

 

Workshops

Zoals voorgaande jaren hebben verschillende workshops plaatsgevonden op de tweede beursdag. In de ochtend heeft Rob van Berkel gesproken over ‘Social media in de praktijk’. In de middag nam Christiaan Hoeben van Houwers groep het podium en vertelde over voedselverspilling. Tevens hebben twee studenten van Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) hun project over het sensorisch onderzoek van Ambachtelijk IJs gepresenteerd, welke zij gaan uitvoeren in opdracht van het Ambachtelijk IJscentrum.

 

Netwerkborrel & Diner

De eerste beursdag werd afgesloten met het IJsVak-Feest bestaande uit een netwerkborrel, live dj en luxe walking dinner geheel verzorgd door Restaurant Markant Uden. De bezoekers en exposanten hadden de mogelijkheid om de dag na te bespreken en goed af te sluiten.

 

IJsVak-Wedstrijden

Parralel aan de beurs hebben de IJsVak-Wedstrijden om het lekkerste hazelnootijs plaatsgevonden. Op de eerste beursdag hebben alle wedstrijd deelnemers van de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie het wedstrijd ijs ingeleverd. Diezelfde dag hebben alle deelnemers van de Gouden IJscreatie gestreden om de beste IJscoupe welke werd beoordeeld door de Vakjury. Gedurende de tweede beursdag heeft de vakjury het wedstrijdijs voor de Gouden IJsspatel gejureerd waar het ging om het lekkerste hazelnoot ijs.

 

Vakjury

De vakjury is een gemêleerd gezelschap bestaande uit vakspecialisten, SVH-Meesterijsbereiders, consumenten en food fanaten. Tevens is er dit jaar voor het eerst ook een kinderjury aanwezig bestaande uit 3 kinderen tussen de leeftijd van 8 en 11.

 

Winnaars

Tijdens de IJsVak-Wedstrijden strijden de deelnemers in verschillende categorieën. Deze bestaan uit de Gouden IJsspatel, Gouden IJscreatie, Eerste prijs Kinderjury, Beste nieuwkomer. Tevens konden mensen die deelnamen aan de Gouden IJsspatel & IJscreatie zich aanmelden voor de Beste IJssalon 2017. De opgetelde scores van de Gouden IJsspatel & IJscreatie leverde 5 nominaties voor de titel IJssalon van het jaar 2017 op.

Eerste prijs Gouden IJsspatel Stefan de Vroede – De Cremerie te Arendonk  | Tweede prijs Gouden IJsspatel Peter Brouwers – Fressini IJs te Zeist  | Derde prijs prijs Gouden IJsspatel Robin Alting – De IJssalon te Rotterdam | Eerste prijs Gouden IJscreatie Goos Burbach – Soetenso te Leiden  | Tweede prijs Gouden IJscreatie Ron Holland – IJscafe Holland te Uden  | Derde prijs Gouden IJscreatie Jacqueline Hilders – IJscafé da Benito te Haarlem  | Eerste prijs Kinderjury Kay Lommen – IJssalon Clevers te Grubbenvorst  | Beste nieuwkomer Goos Burbach – Soetenso te Leiden

 

5 nominaties voor IJssalon van het jaar 2017

Jacqueline Hilders –  IJscafé da Benito te Haarlem | Claudio Tabbers –  Claudio’ s IJssalon te Apeldoorn | Leon Kees –  IJssalon Kees te Geldrop | Mark van Gaal –  IJs & Spijs te Haps | Kees Arends –  IJssalon Frezzo Breda te Breda

Related Posts

keyboard_arrow_up