Vreugde alom bij IJsVak-Event 2018: De genomineerden zijn bekend!

folder_openAlgemeen, Wedstrijden

Ambachtelijk ijs stond centraal tijdens succesvolle editie van het IJsVak-Event

Veghel, dinsdag 6 februari 2018 – Vandaag vond het IJsVak-Event 2018, georganiseerd door het Ambachtelijk IJscentrum, plaats! Het Ambachtelijk IJscentrum is een branchevereniging voor ijsbreiders en tijdens het IJsVak-Event wordt het ambacht in het zonnetje gezet. Het evenement is tevens in een nieuw jasje gestoken; Het was een dag vol interactieve workshops, bijzondere stands, een inspirerende spreker en natuurlijk de wedstrijd om De Gouden IJscreatie!

Dagprogramma
11:00 – 15:30     IJsVak-Wedstrijden van De Gouden IJscreatie
15:30 – 16:15     Keynote spreker Frank Lindner – Food Inspiration
16:15 – 17:00     Uitslag De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie
Gehele dag         Interactieve workshops & markt

Markt
Het IJsVak-Event werd georganiseerd bij CHV Noordkade te Veghel van 11:00 – 17:00. De gehele dag konden de bezoekers rond lopen op de markt, waar 29 verschillende bedrijfskramen stonden waar je (als ondernemer) persoonlijk advies in kunt winnen over allerlei zaken. Wij danken Carpigiani – Connexie – ForIce – Frigomat – Fruitlife – Houwers Groep – HSB Haaften – Kenniscentrum – Valmar Benelux – Vipam – DAF Deurne – DutchHomemade Macarons – Ebike4Delivery – Fresh Fruit Express – HansvanderMaas en Gelato Plus – Hefe van Haag – IJsprofi – IJswinkel – Laan – Ligoon – R&D en Didess – Scoop IJsbereiding – Smit & Dorlas – Sweebr –Trend Decor –  Vakbladen.com – Veldhoven Kipproducten – Willy Vanilli hiervoor.

Workshops
Naast de markt zullen waren er aparte ruimtes zijn waar workshops werden gehouden. Deze workshops werden verzorgd door Nationale Bakkerij Academy, R&D en Didess, NLPinEindhoven en Connexie.

Keynote spreker
Frank Lindner – Food Inspiration deelde met ons het nieuwe jaarthema m.b.t. trends op het grote podium: The End of Good Enough / Instagrammable food. Hij heeft, toegespitst op de ijsbranche, laten zien welke trends zij hebben gespot.

IJsVak-Wedstrijden – De Gouden IJscreatie
Natuurlijk vonden tijdens het evenement ook de IJsVak-Wedstrijden plaats. Zeventien zeer strijdvaardige ijsbereiders hebben hun beste creaties gemaakt. Hierbij moest één ijssmaak de wedstrijdsmaak van De Gouden IJsspatel 2018 zijn: bosbessen sorbetijs.

Winnaars*

Let op: Er is een rectificatie van de uitslagen geweest. de correcte uitslag is hier te vinden.

Vanmiddag om 16.15 uur heeft de prijsuitreiking op het IJsVak-Event plaats gevonden. Dit zijn de winnaars in de verschillende categorieën: Eerste prijs Gouden IJsspatel – Mariëlle Meulendijks, ’t IJshofje, Meijel | Tweede prijs Gouden IJsspatel – Jeroen Pohlman, Wijs Ambachtelijk IJs, Gendt | Derde prijs prijs Gouden IJsspatel – Jan Nagelkerke, Maddey’s, Roosendaal| Eerste prijs Gouden IJscreatie – Steff Janssen, IJssalon Florence, Nederweert | Tweede prijs Gouden IJscreatie – Caroline Kooij, IJssalon De Hoop, Blaricum | Derde prijs Gouden IJscreatie – Kay Lommen, IJssalon Clevers, Grubbenvorst | Eerste prijs Kinderjury – Kay Lommen, IJssalon Clevers, Grubbenvorst | Beste nieuwkomer – Steff Janssen, IJssalon Florence, Nederweert | Design Innovation Award – Caroline Kooij, IJssalon De Hoop, Blaricum | Vakman van het Jaar – Ron Holland, IJscafé Holland, Uden

Genomineerden ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’
De deelnemers van die zowel om de titel van de Gouden IJsspatel én Gouden IJscreatie streden, hadden de mogelijkheid om zich aan te melden om kans te maken op de titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’. De opgetelde scores zoals behaald in de wedstrijden van de Gouden IJsspatel & Gouden IJscreatie leverden 5 nominaties voor de titel ‘IJssalon van het jaar 2018’ op. Zie hieronder in willekeurige volgorde:

IJscafé Holland, Uden  | Fressini IJs, Zeist | Maddey’s, Roosendaal | IJssalon Clevers, Grubbenvorst  | IJssalon Florence, Nederweert

De strijd om titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’ is begonnen
Nu de 5 nominaties voor de titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’ bekend zijn, kan de strijd beginnen. Zij kunnen in de komende maand rekenen op bezoek van een mystery guest, evenals een gecertificeerd inspectiebureau dat hun het bedrijf zal beoordelen op de toepassing van hygiënische aspecten, klantvriendelijkheid en communicatie. Tijdens de internationale dag van het ijs op zaterdag 24 maart zal de ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’ bekend gemaakt worden.

Tevens mogen wij al aankondigen dat de wedstrijdsmaak van 2019 ‘Koffie op melkbasis’ is!

Related Posts

keyboard_arrow_up