14 maart: voorronde World Chocolate Masters in IJscentrum!

folder_openEvents, Nieuws
Carlo Midiri

Op 14 maart biedt IJscentrum het podium voor een heel speciaal event. De voorronde van de World Chocolate Masters vindt dan plaats. Dit jaar strijdt Carlo Midiri (Patisserie George Vis en lid van het Nederlands Patisserie Team) om voldoende punten te behalen. Zodat hij Nederland als National Chocolate Master mag vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Parijs. Waar hij het opneemt tegen 19 finalisten van over de hele wereld!

De World Chocolate Masters vindt plaats op 28, 29 en 30 september tijdens Salon du Chocolat in Parijs.

We zijn ontzettend blij dat organisator van WCM, Cacao Barry, kiest voor het IJscentrum als wedstrijdpodium. Twee dagen lang, tijdens de voorbereiding en het event zelf, wordt IJscentrum omgetoverd tot chocoladewalhalla.

Young Talents

Naast de inzet van Carlo Midiri, die zijn creaties in het thema TOMORROW gaat maken, vindt ook de WCM Young Talent Competition plaats. Ook deze vier jonge patisserietalenten nemen het tegen elkaar op in het futuristische thema. Bekijk de video hierboven om alvast een sneak peak te krijgen waar ze bij Cacao Barry aan denken bij ‘TOMORROW’. De talenten die deelnemen, zijn: Door Hommes, Nick Banus, Niels Bakken en Shannon Ryan.

De kandidaten en hun creaties worden beoordeeld door een 5-koppige jury. Deze vakmensen kennen ieder hun eigen specialiteit: Jurgen Koens (The Pastry Club), Job van Berkel (Patisserie Tout), Paul Wagemaker (Chocolate Planet), Cees Bakker (docent Patisserie) en Nils Hendrikse (Soetenso). Dezelfde dag nog wordt de winnaar bekendgemaakt. De prijs: een plek in de voorronde van de volgende editie.

Snack To Go, door Elias Laderach (Zwitserland), winnaar van WCM 2018

Inspirerende demo’s

Naast de wedstrijd en de voorronde organiseert Cacao Barry diverse chef sessies op het gebied van actuele onderwerpen.

  1. Whole Fruit Chocolade – ontdek deze unieke chocolade 100% gemaakt van de cacaovrucht. Chef: Robin Hoedjes (Huize van Wely en Nederlands Patisserie Team)
  2. Vegan en zuivelvrije chocoladecreaties – Chefs: Francisco Moreira en Dries Delanghe (Chocolate Academy Chefs)
  3. Kleurrijke voorjaarsinspiratie – in patisserie, chocolaterie en bakkerij. Chef: Christa Muyldermans (Chocolate Academy Chef)

Vanwege de Covid-maatregelen is toegang alleen op uitnodiging. Volg het account van Cacao Barry voor live verslaggeving. Of volg op de socials de #TMRW en #WCM_TMRW.

Het winnende showstuk van Elias Laderach (Zwitserland) in 2018

 

Related Posts

keyboard_arrow_up