Dag 3 van het IJsvak staat in het teken van het ‘Golden Dreams’ ijs

folder_openEvents, Leden, Nieuws

Ter promotie van de Europese Dag van het Ambachtelijk ijs.

Op dag 1 en 2 wordt op het wedstrijdpodium gestreden wordt de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie. Dag 3 staat volledig in het teken van de smaak voor de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs en het goede doel.

De smaak van dit jaar is ‘Golden Dreams’. Een overheerlijke combinatie van de gold kiwi, mango en met een touch van limoen. Het recept is ontwikkeld door Bjorn Cocu van Intelligentia Taste Rooms.

Net als vorig jaar, gaat ook dit jaar de opbrengst van dit speciaal voor de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs gemaakte ijsje naar het goede doel. Dit jaar wordt de volledige opbrengst gedoneerd aan het Prinses Maxima Centrum in Utrecht in samenwerking met DreamRides.

Op het wedstrijdpodium wordt om 12:00 uur en om 14:00 uur het ‘Golden Dreams’ ijsje gemaakt. Hierbij zullen ook de deelnemers van DreamRides aanwezig zijn en zullen zij vertellen over het Prinses Maxima Centrum en het specifieke programma waar de donaties naar toegaan dit jaar.

Natuurlijk kan iedereen dit superlekkere ijsje dan ook vast proeven.

Op het podium wordt om 12:00 uur ook een workshop variegati maken gegeven. Ter plekke wordt een vruchten variegato gemaakt van de gold kiwi, mango en limoen, die dus ook gebruikt kan worden in het ‘Golden Dreams’ ijs als mooie aanvulling.

Om 14:00 uur wordt het zelfde ‘Golden Dreams’ ijsje gemaakt, maar dan zonder toegevoegde suikers. IJsmaker Mastos Aerdts zal laten zien en proeven dat ijs zonder toegevoegde suikers net zo lekker is en dat dit ook de structuur en de schepbaarheid van het ijs niet beïnvloedt. Met een speciale combinatie van polydextrose, isomalt, sucralose en voedingsvezels kan snel en gemakkelijk overheerlijk ijs gemaakt worden. Ook zal Mastos Aerdts in gaan op de zin en onzin van suikervrij en suikerarm ijs.

PROGRAMMA:

12:00 uur
Introductie DreamRides en het Prinses Maxima Centrum
Het maken van het Golden Dreams ijs
Workshop zelf variegati maken

14:00 uur
Introductie DreamRides en het Prinses Maxima Centrum
Het maken van het Golden Dreams ijs
Workshop suikerreductie in ambachtelijk ijs

 

Related Posts

keyboard_arrow_up