Edwin van Es benoemd tot voorzitter van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum

folder_openAmbachtelijk IJscentrum, Nieuws

Tijdens het IJsVak Gala van 6 maart heeft Teun Loonen, huidige voorzitter van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, Edwin van Es geïntroduceerd als de nieuwe voorzitter van de vereniging. In november 2022 was Edwin van Es reeds als vice-voorzitter toegetreden tot het bestuur. Vanaf toen heeft hij de positie van Toos Houwers overgenomen.
Edwin van Es is per direct voorzitter van de vereniging en Teun Loonen blijft hem ondersteunen tot het einde van dit jaar.

Van Es (van Bon Appetit in Rijsbergen en De IJssalon van Breda in Breda) kwam door zijn ouders in 2002 met ambachtelijk ijs in aanraking. Zijn vader had op dat moment alleen een softijsmachine, maar wilde toch heel graag ambachtelijk ijs gaan verkopen. In 2007 nam hij het bedrijf van zijn ouders over en schreef zich het jaar daarop in voor de wedstrijden. Hij werd in 2008 zelfs uitgeroepen tot “IJssalon van het Jaar”.

Op de vraag of hij zich zelf had aangeboden als vice-voorzitter geeft Van Es aan: “Ik werd vorig jaar gebeld door Teun Loonen, met het verzoek of ik vice-voorzitter wilde worden.” Vrij snel daarna trad van Van Es toe. Met nog maar vier maanden achter de kiezen, is Van Es sinds gister de nieuwe voorzitter van vereniging Ambachtelijk IJscentrum.

Van Es is duidelijk over zijn nieuwe titel: “De afgelopen jaren is er al veel positief veranderd binnen en door de vereniging, maar er is altijd nog zeker ruimte voor verbetering.” Een van die punten waarvoor hij zich wil inzetten is het samenwerken tussen de verschillende divisies. “Samen kunnen we ervoor zorgen dat we elkaar verder helpen in deze ambachtelijke branche.”

De VOC (Verenigde Ondernemers Club) behandeld verschillende onderwerpen, die voor iedereen nuttig zijn. “Deze informatie willen wij, als vereniging, met iedereen delen” zegt Van Es. Van Es geeft hierbij aan dat vanuit de leden meer feedback gegeven mag worden: “De leden mogen van mij echt wel kritisch zijn. Stel vragen over onderwerpen die impact hebben op de dagelijkse gang van zaken voor iedere ijsbereider.” “Zo is energie een mooi onderwerp” haalt hij aan. “Hier is zelfs een commissie voor opgesteld om gedegen onderzoek te doen en iedereen handvatten te geven over hoe te kunnen besparen.”

Juist de leden kunnen helpen in het verbeteren van de informatiestroom richting de vereniging, mits zij zich melden. “Wij zijn er juist om de leden te helpen om issues aan te pakken en vraagstukken te beantwoorden. Dit geldt uiteraard voor zowel positief als negatieve feedback.” Tot slot geeft Van Es aan: “Alleen gezamenlijk kunnen wij deze ambachtelijke branche versterken!”

Related Posts

keyboard_arrow_up