Frituren in de ijssalon: demonstratie op Ice this day

folder_openAlgemeen, Kenniscentrum

Wie zich aanmeldt voor het dagprogramma van Ice this Day, leert in de ochtend alles over frituren. Frituren in een ijssalon? Maar het heet toch Ice this Day? Volgens EverBake Group kun je met oliebollen, churros en donuts de omzet in het najaar een impuls geven. Door je te richten op frituren kun je mogelijk de klappen die de ijssalon dit voorjaar te verduren kreeg, opvangen.

“Veel ijssalons sluiten in de winter of draaien beduidend minder omzet dan in de zomer. Door de corona-omstandigheden zal de noodzaak om (meer) omzet te maken in het najaar groter zijn.” Aan het woord is Wendy van Garsel, marketing manager bij EverBake Group. Het bedrijf geeft in samenwerking met Royal Steensma BV een ‘oliebollendemo’ op Ice this Day. Baktechnisch adviseurs Hiljo Hillebrand en Pascal Goverde leren je alles over de deegsoorten en het vakmanschap. Directeur EverBake Group Peter Eversdijk en bakkerijtechnoloog Jos Dictus praten je bij over de werking van de apparatuur en natuurlijk de investeringsopties.

Meer dan oliebollen

Allereerst wordt het werken met de frituurlijn getoond. Is het handig om met een automatisch doseersysteem te werken, of kun je beter handmatig scheppen of met een spuitzak werken. Het is maar net waar je wilt instappen als ondernemer: kies je voor een relatief kleine of een grote investering? Daarnaast worden de diverse deegsoorten geproefd. Op een showtafel staan allerlei verschillende producten uitgestald: naast oliebollen en appelbeignets ook churros, kwarkini’s en donuts. Je leert hoe de kant-en-klaarmixen werken en hoe je zelf deeg maakt. Natuurlijk komt het verdienmodel ook aan bod.

Aan de bak

Naast een extra verwenproduct, zorg je met deze verwarmende snacks voor een uitgebreider assortiment en meer klantenbinding, stelt Van Garsel. “Een ander voordeel dat we van de ijsbereiders zelf horen: je werknemers kunnen ook in de winter aan de bak. Ons advies om het hele jaar door te frituren, niet alleen in het najaar. Doe dit op een vaste dag in de week, zodat de klant weet: vandaag kan ik (bijvoorbeeld) donuts halen. Denk ook aan de combinaties die je kunt maken: een ijsdonut is een goed voorbeeld daarvan.”

Aanmelden

Ice this Day vindt plaats op 15 september in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. De oliebollendemo is van 10:30 tot 12:00 uur. Verder op het programma: Workshop Instagram door Elja Daae en Mogelijkheden met chocolade door Hidde de Brabander. Schrijf je hier in. Er is vanwege de coronamaatregelen beperkt plaats.

Foto: EverBake Group

Tags: everbake, Ice this day, steensma

Related Posts

keyboard_arrow_up