Hidde demonstreert: chocoladedecoratie voor op ijstaarten en ijs

folder_openNieuws

Chocoladedecoratie is eenvoudig zelf te maken. Plaats het op ijstaarten of decoreer het ijs in de vitrine ermee. Gemak dient de mens, maar, stelt Meester Patissier Hidde de Brabander: “Werk alleen met chocolade van goede kwaliteit.” Tijdens het kennisevent Ice this Day op 15 september demonstreerde Hidde hoe je eenvoudig zelf decoratie maakt.

Een chocoladeblaadje in 4 stappen

Na een uitleg over hoe kristallen in chocolade precies werken en hoe je moet tempereren, gaat de chocolatier aan de slag. Chocoladedecoratie is vrij eenvoudig te maken. Helemaal met de rvs decoratiekammen van Frank Haasnoot, toont De Brabander. In vier stappen heb je een aantal identieke chocoladeblaadjes gemaakt. Door ze half gerold te laten uitharden, kun je er mooie chocoladebloemen mee creëren. In platte vorm geef je je ijsbak nét dat extraatje.

Chocolade blaadjes maken
Stap 1: Dip de decoratiekam in de getempereerde chocolade. Stap 2: strijk het af aan de rand van het bakje. Stap 3: Strijk de kam over een folie aan de rand van de werkbank Stap 4: Plaats de folie eventueel in een gekromde vorm om de blaadjes te vormen.

 

 

En zo ziet dat eruit op een bak chocolade-ijs:

Binnenkort laten we ook zien hoe je andere najaarsproducten zoals flikken en spuitletters maakt!

Foto’s: Oscar van der Wijk / CB

Tags: chocolade, chocolade verwerken, Hidde de brabander, Ice this day, najaar

Related Posts

keyboard_arrow_up