Hidde de Brabander leidt bakkers en patissiers in tv-quiz

folder_openNieuws

In de Grote Keuringsdienst Van Waarde Test wordt gezocht naar de grootste voedselkenner van Nederland. Schakel donderdag 3 september (20.25 uur, NPO 3) in en doe mee. IJscentrum-manager Hidde de Brabander leidt het vak met de bakkers en patissiers. 

Presentator Daan Nieber ondervraagt prominente kandidaten en publiek in de studio over de Schijf van Vijf. Via de NPO 3 app kun je thuis inschakelen en meedoen. Hoe wordt eten gemaakt, wat zit erin en waar komt het vandaan? In dertig vragen maken we een reis door de wereld van de voedselproductie. De rondes zijn gebaseerd op de indeling van producten die de welbekende Schijf van Vijf gebruikt om een gezond voedingspatroon te duiden.

Vijf foodvakken

In de studio doen vijf vakken met foodprofessionals de test. Ieder vak heeft zijn eigen bekende teamleider. Voor de chefkoks is dat Alain Caron, de culinaire schrijvers worden aangevoerd door Volkskrantjournaliste Hiske Versprille, de boeren hebben als boegbeeld ex-topjudoka Larissa Groenwold, meesterpatissier Hidde de Brabander leidt de patissiers en bakkers en het vak vol voedingsdeskundigen heeft hoogleraar voeding en gezondheid van de VU, Jaap Seidell als teamleider.

Hoeveel vragen kun jij goed beantwoorden en wie herken jij allemaal in het publiek? Kijk en doe mee!

Tags: Hidde de brabander, keuringsdienst van waarde, schijf van vijf

Related Posts

keyboard_arrow_up