Het IJscafé wint De Gouden IJsspatel 2020 – Lekkerste kersenijs van Nederland

folder_openAlgemeen, Ambachtelijk IJscentrum, Wedstrijden

De winnaar van het lekkerste ijsje van Nederland is bekend. Vandaag vond de finale plaats van De Gouden IJsspatel, live op Bakkersvak/IJs-vak in Gorinchem. De finalisten draaiden live op het wedstrijdpodium hun ijs af. Eind van de middag was de uitreiking: Anne de Glint van Het IJscafé in Nunspeet neemt de eerste prijs mee naar huis. Daarmee is de ijssalon direct genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2020.

Tweede werd Sanne Smit van IJs bij Pinoccio in Bergen, de derde plaats is voor Paul Wilderink van De IJssalon Paul Wilderink. Ook zij krijgen een nominatie voor IJssalon van het Jaar. Deze titel wordt medio juni bekendgemaakt.

De smaak die dit jaar centraal staat, is kersenijs op sorbetbasis. Anne de Glint nam het op tegen 23 medefinalisten. In totaal namen 49 ijssalons deel aan de wedstrijd. “Het was een wedstrijd met uitersten. In het winnende ijsje klopte alles: een mooie frisse kersensmaak, met een goede dieprode kleur en de juiste structuur.”. Anne was vanmorgen om 11:30 uur aan de beurt om zijn ijsje af te draaien.

Zes genomineerde ijssalons

Dit jaar dingen maar liefst zes ijssalons mee naar de titel IJssalon van het Jaar. De genomineerden zijn de top-3 uit De Gouden IJsspatel en de top-3 uit De Gouden IJscreatie, die plaatsvindt op dinsdag 3 maart in Evenementenhal Gorinchem. In de komende maanden worden deze ijssalons onder meer bezocht door een mystery guest en onderworpen aan een hygiënecheck. De winnaar van de titel wordt medio juni bekendgemaakt.

Over de IJs-vakwedstrijden

De organisatie van de IJs-vakwedstrijden (De Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie, IJssalon van het Jaar), is in handen van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. De belangenbehartiger van ambachtelijke ijsbereiders in Nederland. Met deze wedstrijden tonen ijsbereiders hun vakmanschap en kunnen ze zich aan elkaar meten, maar creëren ze ook aandacht voor ambachtelijk bereid ijs bij de consument.

Related Posts

keyboard_arrow_up