IJssalon van het Jaar 2020 opgeschort naar IJs-vak 2021

folder_openWedstrijden

Door de huidige coronamaatregelen worden alle evenementen afgelast of uitgesteld. Ook de commissie IJs-vakwedstrijden ziet zich genoodzaakt de race om de titel IJssalon van het Jaar op te schorten. “We kunnen de zes genomineerden alleen op een objectieve wijze beoordelen wanneer zij volledig kunnen draaien. Dat is voorlopig niet het geval”, laat wedstrijdvoorzitter Theo Clevers weten.

De winnaar van 2020 wordt bekendgemaakt op IJs-vak 2021, de vakbeurs voor de ambachtelijke ijsbranche, die plaatsvindt op 7, 8 en 9 maart 2021 in Evenementenhal Gorinchem. “Zo krijgt de winnaar toch de aandacht die hij verdient”, is het idee. Intussen gaat na de vakbeurs de volgende wedstrijd van start: die van IJssalon van het Jaar 2021. “We zijn voornemens om de winnaar van 2021 medio juni bekend te maken. De winnende ijssalon van 2020 wordt tot die tijd optimaal ondersteund in promotie van zijn zaak.”

Sector in de schijnwerpers

Met deze oplossing hoopt de wedstrijdcommissie dat ook de winnaar van dit jaar voldoende de ruimte krijgt om zijn titel wereldkundig te maken. “Het is niet anders: we hadden de hele wedstrijd voor dit jaar ook kunnen schrappen. Maar we laten de coronacrisis niet álles verpesten. De situatie is al zuur genoeg voor de ondernemers in onze sector. Na deze crisis moeten we alles aanpakken om de ambachtelijke ijssector in de

De top-3 van De Gouden IJsspatel vormt de helft van het aantal genomineerden voor IJssalon van het Jaar 2020.

schijnwerpers te houden.”

De wedstrijdvoorzitter geeft wel aan dat dit plan alleen gaat werken als er voldoende tijd is om de zes genomineerden goed te beoordelen. “Dat wil zeggen: we moeten ze kunnen bezoeken in een periode dat de ijssalons optimaal kunnen draaien. We weten niet hoe lang deze situatie nog gaat duren. Als het tegenzit, dan gelden er in het najaar nog steeds beperkende maatregelen. Daarom houden we een slag om de arm met deze opzet.”

De zes genomineerden zijn (in willekeurige volgorde): IJsie Prima in Callantsoog, Pinoccio IJs in Heiloo, IJs&Spijs in Haps, Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven, Het IJscafé in Nunspeet en De IJssalon Paul Wilderink in Haaksbergen. De finalisten ontvangen ieder een extra promotiepakket, dat ze wanneer de tijd en omstandigheden het toelaten kunnen inzetten.

Tags: corona, genomineerden, gouden ijscreatie, gouden ijsspatel, ijssalon van het jaar, ijssalon van het jaar 2020, wedstrijden

Related Posts

keyboard_arrow_up