Genomineerd voor IJssalon van het Jaar: Intelligentia Taste Rooms

folder_openAlgemeen, Wedstrijden

‘Door aanpassen en ondernemen toch geplust in 2020′

De IJssalon van het Jaar-verkiezing loopt dit jaar anders dan anders. We weten allemaal waarom. Pas tegen het eind van de zomer kon de jury van deze prestigieuze verkiezing op pad om een bezoek te brengen aan de finalisten. De vijfde nominee die we uitlichten, is Intelligentia Taste Rooms. Een firma die uitblinkt in het bedenken van concepten. De locatie, het hippe gebied Strijp-S in Eindhoven, leent zich daar perfect voor.

Afgelopen jaar was de ijssalon omgetoverd tot een Wonderland, helemaal geïnspireerd op het sprookje van Lewis Carroll. Nu staat de fictieve held van ijsmaker Björn Cocu centraal en kun je er terecht voor een magische Harry Potter-ervaring. En alsof dat nog niet voldoende is om de auto te pakken en naar Eindhoven te rijden, dan wil je er zéker langs voor de Winterhut Drive Thru met haute culinaire oliebollen: culybollen. Een gesprekje met ijsspecialist, sommelier, imker en smaakmaestro Björn over de verkiezing IJssalon van het Jaar. Als je denkt: zou ondanks de situatie deze wedstrijd nog wel leven bij deze genomineerde? Nou, ja: er rijdt een suikerspinroze Mini Cooper cabrio rond door Eindhoven met daarop het gouden logo van de Gouden IJscreatie. Enough said 😉

Hi Björn, het is alweer even geleden en er is in de tussentijd veel gebeurd. Kun je het jurybezoek nog voor de geest halen?

“Zeker wel. Plots stonden Theo Clevers en Teun Loonen voor onze vitrine, leuk! Ze werden voorgegaan naar onze Wonderroom, waar ze werden onderworpen aan de gezondheidscheck die toen nog verplicht werd gesteld. Onze chef en eigenaresse stonden Theo en Teun enthousiast te woord over ons bedrijf en bijhorend concept. Ze hebben heerlijk genoten van de winnende Gouden IJscreatie 2020 met bijhorend glas dessertwijn, een mousserende rode Moscati d’Asti. Ze waren enorm onder de indruk van onze belevingsruimten – extra complimenten voor onze vitrine en bijhorende gastvrijheid en ontvangst.”

Wat hebben jullie allemaal ‘extra’ gedaan sinds de nominatie?

“Eigenlijk niets. We vinden dat iedereen op dezelfde wijze behandeld moet worden. Dus ook de jury. Wat we natuurlijk wél hebben gedaan, is het communiceren van deze wedstrijd en nominatie naar onze gasten. Ook hebben we volop laten weten dat onze Jeffrey de winnaar is van de Gouden IJscreatie 2020.”

 

‘Wonderland’ bij Intelligentia Taste Rooms

In hoeverre speelt de IJssalon van het Jaar-verkiezing binnen Intelligentia?

“De media heeft ons opgezocht toen we De Gouden IJscreatie wonnen. Helaas zijn er veel interviews op het laatste moment afgeblazen, omdat we net aan het begin van de lockdown zaten. Wel hebben we alles uitgebreid op onze socials gedeeld. Het gouden logo van de ijscreatie hebben we op onze ijsbakjes laten drukken, we hingen posters aan de ramen en communiceren in de zaak over de wedstrijd. Last but not least hebben we een Mini Cooper cabrio volledig roze laten bedrukken met daarop het logo van de Gouden IJscreatie!”

Heeft de coronasituatie de wedstrijd erg beïnvloed?

“Ja, we kregen behoorlijk minder aandacht vanwege de hele lockdownsituatie. Daarnaast zijn wij van mening dat je door deze bijzondere tijd kunt laten zien hoe goed je kunt ondernemen. Door te blijven schakelen en je aan te passen naar de omstandigheden. We weten niet in hoeverre de jury hiernaar heeft gekeken. Ik ben erg trots om te kunnen zeggen dat we ondanks corona toch een plus hebben gedraaid ten opzichte van 2019.”

Hoe ziet deze winterperiode eruit bij Intelligentia?

“We zijn van vrijdags tot en met zondags geopend. Onze vitrine is voor de helft gevuld met schepijs. Zodra het weer mag, zijn we weer toegankelijk voor onze Afternoon Tea (high tea), maar ook voor High Wine, ijscoupes en koffie. Verder to go: producten voor de  feestdagen zoals huisgemaakte macarons, kerstijstaarten en ijspatisserie. De webshop en thuisbezorgen zijn in de coronatijd geboren, hierop kun je exclusieve ijspotten met top patisserie-elementen bestellen. Zoals een zuurstokroze pot gevuld met Oosterhoutse kermiszuurstokkenijs, met een parfait van Haribo-bananen, een coulis van rode vruchten en een crunch van Ruby chocolade met glitter.”

Cuybollen in de Winterhut Drive-Thru

Bij Intelligentia geen winterstop, maar een winterSHOP. Van maandag 28 december tot en met donderdag 31 december kun je door de Winterhut Drive Thru, voor originele haute culinaire oliebollen! Deze ‘culybollen’. Volledig coronaveilig rijden bezoekers door het feestelijke, winterse landschap om hun bestelling af te halen. Ook op de kaart: Brusselse wafels en warme chocolademelk met slagroom. Bestelling en betalenl
gebeuren via intelligentia.nl/onlinebestellen. Je vindt de Winterhut Drive Thru aan de Lodewijkstraat 4 op industrieterrein De Hurk in Eindhoven, in de voormalige Kampeerwinkel die als ontwikkelingslocatie verdergaat onder de naam Hurkse Bogen.

www.intelligentia.nl

Instagram:Intelligentia Ice
Facebook: Intelligentia Taste Rooms

Tags: callantsoog, gouden ijscreatie, ijsie prima, ijssalon van het jaar, kersenijs

Related Posts

keyboard_arrow_up