Ook ijssalons blijven open rond de Kerst: ‘Zet maximaal in op afhalen’

folder_openAlgemeen, Coronacrisis
Ambachtelijk IJscentrum past vandaag het coronaprotocol voor ijssalons opnieuw aan. Dit na de aankondiging van de tweede harde lockdown, die van 15 december tot en met 19 januari van kracht is. Omdat ijssalons vallen in de categorie vers- en foodspeciaalzaken, de uitzondering die is geformuleerd door de Rijksoverheid, mogen ijssalons de komende vijf weken de deuren openen. Ambachtelijk IJscentrum deelt daarbij als dringend advies de kreet van collega-branchevereniging Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV): Bestel op tijd, shop gespreid

De cover van het coronaprotocol, versie 15 december 2020
IJssalons vallen net als chocolaterieën, bakkerijen, wijnspeciaalzaken, kaas- en notenhandels en groenteboeren onder de noemer vers- en foodspeciaalzaak. Veel ijssalons sluiten na de zomer, om in december de deuren weer te openen voor bestellingen rond de feestdagen. We passen het coronaprotocol aan en nemen daarin de volgende adviezen op:


Open mag, onder de volgende voorwaarden:

  • BESTEL OP TIJD – SHOP GESPREID. Klantenspreiding = de verantwoordelijkheid van de ondernemer. Zet alles op alles om kerstdrukte voor de deur te vermijden. Dit doe je door maximaal in te zetten op afhalen, weborders, kerstbestellijsten, WhatsApp, et cetera.

    Bij bezoek aan de salon:

  • Klanten zijn verplicht in de zaak een mondmasker te dragen
  • De onderlinge afstand van 1,5 meter blijft gehandhaafd
  • GEEN consumptie op eigen terrein
  • COMMUNICEER de regels luid en duidelijk. Op de ramen, op de website en op de social media. Geef aan hoeveel klanten er maximaal naar binnen mogen en zorg dat men dit naleeft. Geef ook in de communicatie aan dat het deze lockdown níet gaat om funshoppen, maar om het virus te verdrijven en er THUIS een fijne kerst van te maken. Waaraan de ijsbereider natuurlijk heel graag meewerkt.

Dit is de strekking van het zesde protocol. Download het vanaf onze coronapagina. Ook wordt vanaf de officiële Rijksoverheidwebsite www.mijncoronaprotocol.nl weer verwezen naar Ambachtelijk IJscentrum voor de meest recente versie.
NB: ook ambulante handel mag openblijven. Of dit ook geldt voor ijssalons met een ‘oliebollenkraam’ voor de deur, kun je het beste afstemmen met je eigen gemeente.
Tags: corona, lockdown

Related Posts

keyboard_arrow_up