IJsVak-Wedstrijden 2023: Dagprogramma bekend

folder_openEvents, Nieuws, Wedstrijden

Op 5, 6 en 7 maart a.s. staat de Evenementenhal Gorinchem in het teken van Bakkersvak en de IJsVak. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de invulling van de IJsVak van deze vakbeurs voor bakkers én ijsbereiders. De organisatie van de wedstrijden geeft maar al te graag alvast een dagindeling.

Op de eerste beursdag laat het Gilde van SVH Meesterijsbereiders zijn vakmanschap zien én proeven. Zij verzorgen een heerlijk ijsontbijt voor alle aanwezigen. Tussen de wedstrijd van de Gouden IJsspatel en het jureren ervan, zullen zij een demonstratie geven. Daarnaast zal er de hele dag gebattled worden voor de meesterlijke smaak.

Tevens op Dag 1: Gouden IJsspatel na voorronde
Deze wedstrijd draait om het lekkerste stracciatella-ijs. Net zoals in 2020 is er ook dit jaar een voorronde voor de Gouden IJsspatel. Het inlevermoment is op 30 januari 2023 bij de Evenementenhal (locatie van IJs- en Bakkersvak) in Gorinchem. Het officiële en live proeven van het ingeleverde ijs is op 31 januari 2023 in Gorincem. Na deze voorronde blijven 24 genomineerden over, die op de beurszondag hun stracciatella-ijs nog eens live mogen bereiden op zondag 5 maart 2023.

De winnaar van de Gouden IJsspatel wordt maandagavond tijdens het IJsVak Gala bekend gemaakt. De top 3 van deze wedstrijd zal verder strijden om de titel van IJssalon van het Jaar d.m.v. automatische nominatie.

Dag 2: Gouden IJscreatie
Ook dit jaar is de Gouden IJscreatie aanwezig tijdens de IJsVak. Voor deze spannende live wedstrijd, om de mooiste coupe/creatie, geldt ook dit jaar een maximum van 24 deelnemers. Het is dus goed mogelijk dat je niet aan beide wedstrijden kunt meedoen.
In slechts 6 minuten tijd dient er een spectaculaire ijscoupe gemaakt te worden. Deze coupe wordt beoordeeld door een zichtjury, een blinde jury en een praktijkjury. Zowel de deelnemers als hun creaties worden beoordeeld.

De winnaar van de Gouden IJscreatie wordt maandagavond tijdens het IJsVak Gala bekend gemaakt. De top 3 van deze wedstrijd zal verder strijden om de titel van IJssalon van het Jaar d.m.v. automatische nominatie.

Afsluiting dag 2: IJsVak Gala
Na de wedstrijd op deze dag is het zeker nog niet gedaan. Want op deze avond wordt het IJsVak Gala georganiseerd voor alle beursdeelnemers, partners, wedstrijddeelnemers, ijssalons en overige aanwezigen.

Vanaf 18.00 uur is het binnenlopen bij Van der Valk aan de overkant van het evenementengebouw om te gaan genieten van een gezellige avond. Onder het genot van een hapje en drankje is er voldoende tijd om met elkaar te netwerken en de afgelopen twee dagen door te spreken.

Uiteraard worden deze avond de winnaars van De Gouden IJscreatie en De Gouden IJsspatel bekend gemaakt, maar ook alle genomineerden voor IJssalon van het jaar.
Verdere invulling volgt zo spoedig mogelijk.

Dag 3: IJscentrum studenten en patisserie
Deze dag staat in het teken van de studenten van het IJscentrum. Het IJscentrum in Vlaardingen heeft in de afgelopen 20 jaar al behoorlijk wat professionele ijsbereiders afgeleverd. Iets waar zij zeer trots op zijn!

Op deze laatste IJsvak dag worden de studenten ijsbereiders aan het werk gezet, juist om te laten zien wat een ijsbereider in spé allemaal leert en kan.
Verdere invulling volgt zodra bekend.

Related Posts

keyboard_arrow_up