Jurering IJssalon van het Jaar 2023 zeer binnenkort van start

folder_openAmbachtelijk IJscentrum, Nieuws, Wedstrijden

Voor de zes genomineerden in de verkiezing van IJssalon van het Jaar 2023 breekt nu een zeer spannende tijd aan. De wedstrijdcommissie en hygiënedeskundige starten vanaf volgende week met de jurering van deze ijssalons, door onverwachts langs te gaan. Tussen 1 april en 1 juni kunnen de finalisten bezoek(en) verwachten van de juryleden en de hygiënedeskundige.

Op welke punten wordt gelet
“Telkens zullen een of meerdere leden van de wedstrijdcommissie een bezoek brengen aan de genomineerde ijssalon”, laat Clevers doorschemeren. “Wie dat zijn en wanneer dat is, dat zeggen we natuurlijk niet. Ons advies aan de deelnemers is: doe vooral zoals je altijd doet.” Gelet wordt onder meer op (de ambachtelijke) uitstraling, personeel, interieur en natuurlijk op de kwaliteit van het ijs.
Ook een hygiënedeskundige zal de genomineerde ijssalons onverwachts bezoeken en deze beoordelen op hygiëne en voedselveiligheid conform de Hygiënecode voor het bereiden van ambachtelijk ijs van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum.

Winnaars De Gouden IJsspatel

De finalisten die voortkomen uit de wedstrijd De Gouden IJsspatel – vlnr Koen Bouwmans (De Gebroeders), Mark van Gaal (IJs&Spijs) en Jurgen de Vries (De Zoete Inval)

Winnaars De Gouden IJscreatie

De finalisten die voortkomen uit de wedstrijd De Gouden IJscreatie – vlnr Steff Janssen (IJssalon Florence), Hilde van Maanen (PATRIJS | Patisserie en IJs) en Tessa Schellekens (IJssalon Kees)

De zes genomineerden
Deze zes ijssalons zijn in de running voor de titel IJssalon van het Jaar 2023. De genomineerden zijn: IJs&Spijs in Haps, De Gebroeders in Bakel, De Zoete Inval in Bodegraven, PATRIJS | Patisserie en IJs in Harderwijk, IJssalon Florence in Nederweert en IJssalon Kees in Geldrop.

De bekendmaking van IJssalon van het Jaar 2023 vindt plaats op 9 juni.

Related Posts

keyboard_arrow_up