Ledendag Ice This Day kon weer!

folder_openAmbachtelijk IJscentrum, Leden, Ledenvergaderingen, Nieuws

Na twee jaar afwezig geweest te zijn was het 8 november jl. dan toch echt weer mogelijk, Vereniging Ambachtelijk IJscentrum kon eindelijk weer hun ledendag organiseren. Een dag waarop de leden getrakteerd werden op een inspiratievolle Masterclass en bijgepraat werden over de nieuwe ontwikkelingen in professioneel werkgeven. Dit alles op een splinternieuwe en moderne locatie.

Masterclass van Bas van Haaren en Nils Hendrikse

Deze dag werd gestart met een ruim 3 uur durende masterclass, gehouden door SVH Meesterijsbereiders (en gastdocenten van het IJscentrum) Bas van Haaren en Nils Hendrikse. Van Haaren verzorgde de theorie achter suikervervangers, plantaardige alternatieven voor melk en de werking van alcoholhoudende dranken in ijs. Terwijl Hendrikse het publiek trakteerde op het maken van de ijsdesserts uit het boek -12°C Gelato dat zij samen schreven. Uiteraard werd elk dessert geproefd! IJspralines, een ijscoupe met vegan hazelnootijs, koffiekaviaar en pistache spongecake en een tartelette met bietencompote en rodevruchtenijs met minder suiker vielen goed in de smaak. Voor de ijsbereider zijn het mooie aanvullingen voor het assortiment in het najaar en rond de feestdagen.

De thema’s die Van Haaren en Hendrikse aansneden sluiten aan op de trends in consumptie-ijs. Steeds meer ijssalons bieden – naast de reguliere en vaak plant based sorbetijsjes – een vegan ‘room’-ijsassortiment aan. Ook suikerreductie is een trend: her en der verkopen ijszaken ijs met soms wel 40 procent minder suiker. Hoe je zo’n aanpassing opvangt in je ijs om toch een lekker, schepbaar ijsje met een fijn mondgevoel te creëren, dat weten de gastdocenten als geen ander. Wie zich verder wil verdiepen in deze thema’s, kan terecht bij het IJscentrum. Van Haaren geeft er de verdiepende dagcursussen Alcohol in ijs, Suikerreductie en Vegan IJs. Deze verschijnen binnenkort weer op de agenda.

Professioneel werkgeven

Na de lunch werden de leden door Hans Smits en Thomas van Raak van Connexie meegenomen in het toch zeer belangrijke stukje “personeel”. Zij hebben in een klein uurtje meer verdieping gegeven in de gewijzigde onderwerpen van de transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden waar een werkgever tegenwoordig tegenaan loopt.

De onderwerpen die Smits en Van Raak aanhaalden, gingen voornamelijk over het nog transparanter en duidelijker zijn naar de werknemer toe. Zo is het belangrijk dat de werknemer exact weet wat er van hem of haar verwacht wordt qua werkplek, werktijden en eventuele variabele uren. Maar ook wanneer er door werknemers extra diensten gedraaid moeten worden, om bijvoorbeeld de uren van een collega op te vangen, dient exact duidelijk te zijn waar, wanneer en de werktijd. Het komt er feitelijk op neer dat de werkgever verplicht wordt om alles tot in detail te communiceren.

Tevens werd er gesproken over de wijziging in het minimumloon per 1 januari 2023. Waarbij een werkende nog meer wordt beloond, doordat zij met minder loonheffing worden belast.

Daarnaast is het mogelijk om het personeel volgend jaar nog meer te belonen: de WKR (werkkostenregeling) wordt verruimd met 3%. Zo is het mogelijk om als werkgever onbelaste vergoedingen aan de werknemer te geven. Denk o.a. aan gereedschap, een tablet, een sportabonnement of een kerstpakket.
De km-vergoeding gaat van €0,19 naar €0,21, wat voor een aantal zeker wel wat meer verlichting zal geven.

Uiteraard kwamen Smits en Van Raak nog met een tweetal tips. De eerste tip is om het personeel eventueel een bonus te kunnen bieden. Het is namelijk mogelijk om een bonus te geven bij het halen van een x aantal gewerkte uren. Dit kan namelijk voor meer betrokkenheid zorgen.

De tweede tip is om iemand in vaste aanstelling te nemen met in het contract het aantal werkuren aangegeven. Door het aangegeven van het aantal werkuren wordt namelijk een lage ww-premie ingezet.

Tussendoor waren er al meerdere vragen gesteld aan de hand van de presentatie. Echter in de laatste 10 minuten van het uurtje was er nog tijd over om de specifieke vragen van de leden te beantwoorden. Waar loopt iemand tegenaan of welke advies konden Smits en Van Raak op een persoonlijk toegespitste vraag geven.

Bekijk de presentatie van Connexie

Locatie en verzorging

Deze kennisdag werd trouwens voor de allereerste keer georganiseerd op de splinternieuwe en moderne locatie van de FIA (Food Innovation Academy) in Vlaardingen, waar vanaf eind 2019 het IJscentrum ook is gesitueerd. De Food Innovation Academy is het kennis- en innovatiecentrum van de levensmiddelenindustrie. Het IJscentrum is dé plek voor iedereen die zich wil verdiepen in het vak van de ambachtelijk ijsbereider.
Juist op deze locatie wordt er prima samengewerkt met het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid. Niet voor niks het kenniscentrum voor ontmoeting en verbinding!

De catering werd trouwens de hele dag verzorgd door Sococo, the social coffee collective. Zij runnen op deze locatie de Taste & Try ruimte. Het zegt het al, proef en probeer, de heerlijke koffie of thee en al het lekkers wat zij daarbij aanbieden.
Deze organisatie biedt (jong) volwassenen een eerlijke kans op de arbeidsmarkt. Dit realiseren zij om een werk en leertraject aan te bieden om zo de (re)integratie van deze talenten op de arbeidsmarkt een grotere kans te bieden.

Dit was dus absoluut dé locatie om dit jaar de ledendag te organiseren!

Informatie over de ledenvergadering en de bestuurlijke besluiten volgen zaterdag 12 november a.s. op de website.

Deze tekst is gezamenlijk geschreven met Clara Bloemhof!

Related Posts

keyboard_arrow_up