Nieuw coronaprotocol voor ijssalons beschikbaar

folder_openAlgemeen, Coronacrisis
Naar aanleiding van de persconferentie van 13 oktober en de maatregelen die bekendgemaakt zijn voor de gedeeltelijke lockdown, passen wij het coronaprotocol voor ijssalons weer aan.
De ijssalons die hun caféfunctie inzetten tijdens de koude dagen, kunnen de afhaal- en bezorgservice weer optuigen. Zaken die het schepijs hebben ingeruild voor ijstaarten, chocolade en ander lekkers zullen minder hinder ondervinden.

Situatie april

Dit protocol, dat ingaat per 15 oktober, heeft als basis het protocol van 22 april. Aangevuld met het dringende advies dat geldt voor het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimtes. Ook is de quarantainetermijn verkort van 14 naar 10 dagen. Verder adviseren wij iedereen die getest wordt op corona, binnen te blijven en elk contact te vermijden tot de uitslag bekend is. Neem het document door en bekijk wat op jouw bedrijf van toepassing is.

Schrale troost: het wordt kouder

Bemoedigende woorden van onze voorzitter Teun Loonen: “Een schrale troost is dat het ijsseizoen grotendeels achter de rug is. De schade voor ijssalons blijft hierdoor beperkt. Wel wil ik ijsbereiders vragen om ook in de privésfeer voorzichtig te blijven. Tegen degenen die nog open zijn, zou ik willen zeggen: probeer er nog het beste van te maken, maar zoek niet de grenzen op. Houd je zo goed mogelijk aan alle richtlijnen. We willen niet in discussie gaan over de inhoud van de maatregelen; ons gezamenlijk doel is het virus te verdrijven zodat we het komende ijsseizoen coronavrij kunnen starten!”
Download hier het nieuwe coronaprotocol, aangeboden door jouw branchevereniging.
Blijf gezond, allemaal!
Tags: corona, coronaprotocol, protocol

Related Posts

keyboard_arrow_up