Sectorhuis IJs weer een stap dichterbij met ondertekenen intentieverklaring

folder_openAlgemeen, Ambachtelijk IJscentrum

De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, het Gilde van SVH Meesterijsbereiders en het IJscentrum ondertekenden op IJs-vak (2 maart) de intentieverklaring voor de oprichting van het Sectorhuis IJs.

De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, het Gilde van SVH Meesterijsbereiders en het IJscentrum trekken intensief op bij de promotie van ambachtelijk ijs en het upgraden en professionaliseren van de ambachtelijke ijssector.

Teun Loonen, voorzitter van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, Theo Clevers van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders, en Harry van der Zaag, directeur van Lentiz | Cursus & Consult, zetten hun handtekening onder de intentieverklaring. De komende maanden vervolgen de betrokken partijen het overleg om tot concrete acties te komen, zoals ledenwerving voor de vereniging en uitbreiding van het opleidingsaanbod van het IJscentrum.

Teun Loonen noemt de ondertekening een mijlpaal voor de ambachtelijke ijssector. ‘Door samen op te trekken op specifieke onderwerpen, kennis en kunde te delen en concrete acties te benoemen, kunnen we de sector vooruit helpen. Die overtuiging hebben we allemaal. Versnippering werkt averechts, hebben we gemerkt. Daar komt nú verandering in.’

Volgens hem is dat hard nodig. ‘Ik liep laatst door de supermarkt en toen stond er op ijs van Hertog de term ‘ijs van de ijssalon’. Dat kan natuurlijk niet. Als er ijs met die naam in de supermarkt ligt, dan moet dit ook van de ijssalons afkomstig zijn. Als individuele ijsverkoper kun je daar niets tegen doen, maar met elkaar is dat wel mogelijk. Daar gaan we ons voor inzetten.’  

Theo Clevers vult aan: ‘Bovendien hopen we natuurlijk dat door de nieuwe samenwerking er veel meer Meesterijsbereiders bij komen.’

Food Innovation Academy

De oprichting van het Sectorhuis IJs moet met ingang van 1 januari 2021 zijn voltooid. Het sectorhuis moet de ontmoetingsplek worden voor ambachtelijke ijsbereiders en voor iedereen die kennis en inspiratie wil opdoen over ambachtelijk ijs.

De centrale locatie is de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen, waar ook het IJscentrum is ondergebracht. Deze locatie wordt benut voor vergaderingen, opleidingen en diverse events georganiseerd door de deelnemers aan het sectorhuis. Het sectorhuis kan worden uitgebreid met andere belanghebbende partijen.

Verder wordt gewerkt aan een gezamenlijk sponsorplan, waarbij de sponsoren aan de hand van een keuzemenu kunnen aangeven hoe zij het sectorhuis en daarbij behorende onderdelen willen ondersteunen. Dit kunnen activiteiten zoals de IJs-vakwedstrijden zijn, de kennisdag Ice This Day, het Gilde van SVH Meesterijsbereiders, de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, het opleidingsinstituut IJscentrum en overige events.

Bron: Bakkerswereld/Wendy Noordzij

Related Posts

keyboard_arrow_up