Teun Loonen nieuwe voorzitter Ambachtelijk IJscentrum

folder_openAlgemeen, Ambachtelijk IJscentrum, Ledenvergaderingen

Teun Loonen is de nieuwe voorzitter van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. De oud-directeur van een bekende leverancier van ijsmachines blijft graag verbonden met de ambachtelijke ijssector. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 12 november in Amsterdam presenteerde hij zich officieel als nieuwe voorzitter van de club. “Ik zie de noodzaak om datgene wat we in de afgelopen tijd hebben opgebouwd, te behouden en waar nodig te verbeteren.”

Na een lange zoektocht naar een goede voorzitter, volgt Teun Loonen interim-voorzitter Toos Houwers op. Loonen (1952) kan terugkijken op een lange carriëre in de ambachtelijke ijssector. Hij stond aan de wieg van het IJscentrum, het kennisinstituut voor de ambachtelijke ijsbereider. Maar de meesten zullen hem kennen als directeur van Carpigiani Nederland.

‘Branche is ontzettend gegroeid’
De kersverse voorzitter is onlangs gepensioneerd. “Ik loop al 35 jaar mee in dit wereldje en heb dankzij de ijsbereiders van Nederland een arbeidsvolle carrière gehad. Nu komt de tijd dat ik iets terug kan doen. De branche is in 20 jaar tijd enorm gegroeid. Het is fijn om te zien dat het imago en het vakmanschap evenredig is meegegroeid. Dat moeten we zien te behouden en versterken.”

Loonen ziet veel veranderingen in de ijssector. “De verhuizing van het IJscentrum naar Vlaardingen heeft heel wat teweeg gebracht. De vereniging werd noodgedwongen losgekoppeld van het IJscentrum. Waardoor de vraag ontstond of er nog wel draagvlak was voor een vereniging. Ik kan met een gerust hart concluderen dat dat wél het geval is. Júist met deze veranderingen kunnen we als vereniging stappen zetten.”

Sectorhuis
De bestuurder doelt hiermee op de komst van een sectorhuis waarin de hele ambachtelijke ijssector samenkomt: onder meer het IJscentrum, vereniging en het Gilde van SVH Meesterijsbereiders. Met als onderdak de Food Innovation Academy in Vlaardingen. “Hierover lopen de gesprekken”, weet Loonen te vertellen. “Ons gezamenlijke doel is om nog meer te werken aan het imago van de branche en de sector nog meer te ondersteunen.”

Related Posts

keyboard_arrow_up