Vereniging Ambachtelijk IJscentrum nodigt u uit op IJs-vak!

folder_openAlgemeen, Ambachtelijk IJscentrum, Wedstrijden

Kom langs en ervaar het vakmanschap

Op 1, 2 en 3 maart is het zover: dan komt ijsbereidend, bakkend en chocolademakend Nederland bijeen op de Bakkersvak/IJs-vak in de Evenementenhal Gorinchem. De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum is erbij en hoe! We organiseren de IJsVak-wedstrijden, presenteren de top van Nederland en gaan graag met je in gesprek over het lekkerste product dat er is: ambachtelijk bereid ijs.

De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum deelt een stand (C138) met het kenniscentrum IJscentrum. Je vindt ons vlak naast het wedstrijdpodium.

  • Proef bij ons het verschil dat Ambachtelijk bereid ijs maakt! Hoe? Dat zie je op IJs-vak.
  • Leer meer over de Europese Dag van het IJs. Doen jullie ook mee op 24 maart?
  • Laat je verleiden door de wereld van ambachtelijk ijs.

De Vereniging staat haar leden graag te woord over onder meer de Hygiënecode (per 1 maart van kracht!), de Verenigde Ondernemers Clubs (VOC), en beantwoordt graag inhoudelijke vragen over de (financiële) voordelen van lidmaatschap. Nog geen lid van de Vereniging? Ook dan bent u uiteraard van harte welkom. We vertellen u graag over onze groeiende IJscentrum-community. Kijk alvast op www.ambachtelijkijscentrum.nl.

 

De dagindeling:

Zondag 1 maart:

De Meesterdag

Het Gilde van SVH Meesterijsbereiders vult deze dag in met diverse activiteiten. De dag start met het IJsontbijt, verzorgd door SVH Meesterijsbereiders.
Verder die dag: een onderlinge wedstrijd om het lekkerste ijsje. Elke Meesterijsbereider neemt een eigen, vernieuwende ijssmaak mee naar de beurs en bezoekers mogen gedurende de dag beoordelen wat het beste, meesterlijke ijsje is.

Live op het podium: de Meester Challenge. SVH Meesterijsbereiders gaan met een beginnende ijsbereider (afkomstig van de cursus IJsbereider van het IJscentrum) aan hun zijde de strijd met elkaar aan. Dit doen ze met een mystery box. In deze box zitten alle ingrediënten om een ambachtelijk bereid ijsje te ontwikkelen. Een spannende wedstrijd die de meesterijsbereiders en cursisten uitdaagt om ‘out of the box’ te denken.

Tijden:
10:30-11:30 IJsontbijt (max 200 personen)
12:00-13:00 Meester Challenge (wedstrijdpodium)
13:30-14:30 Meester Challenge (wedstrijdpodium)
15:00-16:00 Meester Challenge (wedstrijdpodium)
16:30 Uitreiking IJsTopper (wedstrijdpodium)
16:45 Prijsuitreiking Meester CHallenge, Meesterlijke Smaak 2020 en uitreiking oorkondes aan SVH Meesterijsbereiders.

Maandag 2 maart:

De Gouden IJsspatel

De wedstrijd om het lekkerste kersenijsje van Nederland. De voorronde vond plaats op 27 en 28 januari in de Evenementenhal Gorinchem. Uit 49 deelnemers werden 24 finalisten gekozen. Deze 24 ijsbereiders draaien hun kersensorbet nog eens op maandag 2 maart – live op het wedstrijdpodium. Aan het eind van de middag wordt bekendgemaakt wie De Gouden IJsspatel 2020 wint. De top-3 van deze wedstrijd ontvangt een nominatie voor IJssalon van het Jaar 2020. Deze titel wordt medio juni bekendgemaakt.

Dagindeling (onder voorbehoud):

– 8:30-9:30 uur – Inleveren ijsmix

– 10.00-12.00 uur – IJsdraaien

– 12:00 uur (ijsjes omnummeren, zodat de jury niet weet welk ijsje van wie is)

– 13:00-15:00 uur – Jurering

– 16:30 uur – Prijsuitreiking

Dinsdag 3 maart:

De Gouden IJscreatie

Deze wedstrijd draait om de beste, mooiste en lekkerste ijscoupe/-creatie van Nederland. Live op het podium gaan ijsbereiders twee aan twee de strijd aan. De opdracht: maak binnen 6 minuten 4 identieke ijscreaties! Een megaspannende wedstrijd die veel publiek trekt. Mis het niet! Aan het eind van de middag wordt de winnaar van De Gouden IJscreatie 2020 bekendgemaakt. De top-3 ontvangt eveneens een nominatie voor IJssalon van het Jaar 2020.

Dagindeling (onder voorbehoud):

– 8:30-9:30 – inleveren ijs

– 10:00-12:00 uur – Wedstrijd De Gouden IJscreatie

– 12:00 uur – Pauze

– 13:00 uur – Vervolg Wedstrijd De Gouden IJscreatie

– 15:00 uur – Einde wedstrijd

– 16:00 uur – Prijsuitreiking

 

 

 

Related Posts

keyboard_arrow_up