Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020 bekend!

folder_openAlgemeen, Ambachtelijk IJscentrum, Wedstrijden

17 juni 2019, WageningenDe dag waarop door het IJscentrum aan 76 geslaagde ijsbereiders het diploma of certificaat “IJsbereider”, aan 11 geslaagde Gespecialiseerd IJsbereiders het certificaat Gespecialiseerd IJsbereider -Technologie of Vaktechniek en aan 4 kandidaten het Diploma gespecialiseerd IJsbereider overhandigd. Tijdens de feestelijke uitreiking werd door SVH Meesterijsbereider Bob Frie de best geslaagde IJsbereider en best geslaagde Gespecialiseerd IJsbereider bekend gemaakt. Dit waren achtereenvolgens Jenny Kaak als best geslaagde IJsbereider en Björn Cocu als best geslaagde Gespecialiseerd IJsbereider. Zij krijgen van het Gilde van meesterijsbereiders een stagedag aangeboden bij een Meesterijsbereider naar keuze. Tevens werd op deze zonnige en feestelijke dag door  dhr. Bob Frie, lid van de commissie IJsVak-Wedstrijden, bekend gemaakt wat de wedstrijdsmaak is van de Gouden IJsspatel (een van de onderdelen van de IJsVak-Wedstrijden in 2020). De deelnemers mogen de strijd aangaan om het maken van het beste kersen-sorbetijs!

Kersen worden in een grote variatie aan producten gebruikt; denk aan bier, taart en dus ook ijs. Er zijn heel veel verschillende soorten kersen op de markt te verkrijgen met een smaak variërend van zeer zoet tot zeer zuur, ieder met eigen karakteristieken. De wedstrijdcommissie is van mening dat het perfecte sorbetijs maken veel uitdaging kan bieden.

In 2020 zullen deelnemende ijsbereiders wederom een podium krijgen tijdens de Bakkers- en IJsVak in Gorinchem op 1,2 en 3 maart 2020, waar zij aan verschillende wedstrijdelementen kunnen deelnemen die elk op een andere manier het vak van ambachtelijk ijs bereiden in het zonnetje zetten.

De komende tijd zal de wedstrijdcommissie meer informatie delen over de inhoud van de wedstrijden. Houd de kanalen van het Ambachtelijk IJscentrum  www.ijscentrum.nl en Facebook) in de gaten voor meer informatie.

Related Posts

keyboard_arrow_up