Willy Rooswinkel: een mentor, inspirator en goede vriend is er niet meer!

folder_openAmbachtelijk IJscentrum, Nieuws

Ons bereikte het verdrietige nieuws dat gistermiddag Willy Rooswinkel op 76-jarige leeftijd is overleden, in het bijzijn van zijn geliefde gezin.

Al sinds zijn 16de werkte Willy in de ijsindustrie en was tot 2011 werkzaam als commercieel directeur bij ijsfabrikant Black Benelux. Sinds 1999 was hij bestuurslid van het IJscentrum in Wageningen, later verhuisd naar Vlaardingen. Het IJscentrum is het landelijke kennis- en examencentrum van de ambachtelijke ijsbranche.
In 2007 was hij medeoprichter van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Daar is hij tot vorig jaar bestuurslid van geweest. Tevens was hij grondlegger en coördinator van de huidige Verenigde Ondernemers Club (VOC), welke bestaat uit vijftig ijsbereiders, die de ijsmaakwedstrijden evalueren, de bedrijfscijfers vergelijken en recepten inspecteren. Als voorzitter van vijf VOC groepen, voerde hij het secretariaat uit en begeleide hij ondernemers bij hun bedrijfsvoering.

Vorig jaar werd Willy helaas noodgedwongen om zijn geliefde taken bij de Vereniging, de VOC en het IJscentrum neer te leggen, vanwege gezondheidsklachten. Ondanks zijn zeer positieve instelling om te strijden en door te gaan, heeft hij vele tegenslagen moeten incasseren. Zijn laatste acte de présénce voor de Vereniging was op 9 juni jl., tijdens de uitreiking van IJssalon van het Jaar. Tot op het laatste moment bleef Willy de ontwikkelingen in de ijsbranche volgen en gaf daar uiteraard nog steeds zijn mening over.

Veel van de bestuursleden en leden van de Vereniging kennen Willy als een enthousiaste en gedreven persoon. Maar voor velen staat Willy voornamelijk bekend als mentor én inspirator. Zoals weleens werd aangegeven, bij Willy stroomde ijs door zijn aderen. Zijn tomeloze inzet voor de Vereniging, het IJscentrum, de VOC én voor de algehele ijsbranche was werkelijk ongekend.

Wij gaan hem ontzettend missen!

Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Related Posts

keyboard_arrow_up