Bekendmaking IJssalon van het Jaar op 1 april live vanuit Gorinchem

folder_openAlgemeen, Wedstrijden

De bekendmaking van de IJssalon van het Jaar 2020/2021 vindt plaats op donderdag 1 april om 15:00 uur. Live vanuit de Next Level-foyer in Evenementenhal Gorinchem onthult presentatrice Mascha de Rooij dé winnaar van de titel IJssalon van het Jaar. Vanwege de voortdurende coronasituatie is besloten om óók het jaartal 2021 aan de titel toe te voegen.

De branchevereniging voor ijsbereiders, Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, en beursorganisator Easyfairs zetten de samenwerking die in december 2020 is aangekondigd voort. Achter de schermen werken de wedstrijdcommissie en team PR van Easyfairs nauw samen om er op 1 april een feestelijke gelegenheid van te maken. “Feestelijk, maar uiteraard binnen de geldende coronamaatregelen”, benadrukt gastheer Rowdy van den Nieuwenhuizen namens Easyfairs. “De finalisten zijn uitgenodigd in onze foyer. Via livestream kan het publiek meekijken. En meegenieten uiteraard!” De datum, 1 april, is overigens géén grap, verzekert wedstrijdvoorzitter Theo Clevers. “Deze donderdag is gekozen omdat hij nog net voor Pasen valt. Een gunstig moment voor de winnaar om de titel bekend te maken aan het publiek.”

Met het verplaatsen van de Bakkersvak & IJs-Vak naar 7, 8 en 9 maart 2022 werd ook duidelijk dat de uitreiking van IJssalon van het Jaar niet langer op de vertrouwde manier kon plaatsvinden. “We gingen al snel over op plan B”, vertelt Van den Nieuwenhuizen. De vertegenwoordigers van de ambachtelijke ijsbranche spraken het vertrouwen naar ons uit om ook de digitale uitreiking van de ‘IJssalon van het Jaar’ op de vertrouwde locatie in Gorinchem te laten plaatsvinden. Hiermee zetten we onze prettige samenwerking voort.”

Finalisten

De finalisten voor de titel IJssalon van het Jaar werden bekendgemaakt na de IJs-vakwedstrijden in maart 2020. De top-3 van zowel de wedstrijd om De Gouden IJsspatel (lekkerste kersenijsje van Nederland) als De Gouden IJscreatie (beste ijscoupe van Nederland) dingt mee in de titel. Na het terugtrekken van een van de kanshebbers, De IJssalon Paul Wilderink in Haaksbergen, zijn dit de 5 finalisten:

Vlak voor Pasen

De finalisten zijn stuk voor stuk onderworpen aan een onaangekondigd bezoek van de vakjury én een hygiëne-inspectie. Waar normaalgesproken de winnaar van deze prestigieuze titel aan het begin van de zomer – dus vlak na de vakwedstrijden – wordt uitgereikt, moesten de finalisten aanzienlijk langer in spanning wachten. Door de eerste lockdown werd de jurering verplaatst naar augustus. En door de voortdurende situatie rondom het nieuwe coronavirus en de gestelde maatregelen, bleef een feestelijke uitreiking uit. “In de winter met de bekendmaking komen, had geen zin”, vindt wedstrijdvoorzitter Clevers. “Dan zijn de meeste ijssalons gesloten. Daarom kiezen we ervoor om nu, midden in de lente en vlak voor Pasen, het verlossende woord te brengen.”

Ook in 2021 IJssalon van het Jaar

2020, maar ook 2021 zal de boeken ingaan als ‘coronahiaat’. Een jaar waarin evenementen niet konden plaatsvinden. Daarom is ervoor gekozen om de titel IJssalon van het Jaar te voorzien van zowel het jaartal 2020 als 2021. “Zo kan de winnaar, maar kunnen ook de finalisten het maximale uit deze bekroning halen”, pleit Clevers. Daarnaast grijpt de organisatie de gelegenheid ook meteen aan om het logo een opfrisbeurt te geven. Het resultaat is een strakke, up to date versie van het bekende logo. Zowel voor de winnaar als voor de finalisten is een variant beschikbaar. “De vijf deelnemers krijgen de logo’s toegestuurd en mogen deze gebruiken in al hun digitale en fysieke uitingen.”

Het nieuwe logo van IJssalon van het Jaar

Kijk mee via de livestream!

De bekendmaking van IJssalon van het Jaar 2020/2021 vindt zoals gezegd plaats vanuit de Next Level-foyer in Evenementenhal Gorinchem. Mascha de Rooij, vaste presentatrice van de IJs-vakwedstrijden, neemt de presentatie op zich. De winnaar wordt op een bijzonder toepasselijke wijze bekendgemaakt. Slechts een select aantal genodigden is hierbij. Via de website van Bakkersvak/IJsvak is de livestream van deze feestelijke gebeurtenis te volgen. Houd de social media-kanalen van Ambachtelijk IJscentrum en Bakkersvak in de gaten voor updates; meld je aan voor het Facebook-event ‘Bekendmaking IJssalon van het Jaar 2020/2021’ om een notificatie te ontvangen wanneer de livestream van start gaat.

Over de IJs-vakwedstrijden

De organisatie van de IJs-vakwedstrijden (De Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie, IJssalon van het Jaar), is in handen van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. De belangenbehartiger van ambachtelijke ijsbereiders in Nederland. Met deze wedstrijden tonen ijsbereiders hun vakmanschap en kunnen ze zich aan elkaar meten, maar creëren ze ook aandacht voor ambachtelijk bereid ijs bij de consument.

Bekijk de IJssalon van het Jaar-pagina op de website van Bakkersvak/IJsvak

Direct naar de IJssalon van het Jaar-page op Ambachtelijk IJscentrum

Tags: beste ijssalon, ijssalon van het jaar, wedstrijden

Related Posts

keyboard_arrow_up